Смачні пиріжки з картоплею і печінкою в духовці
Такі пиріжки з картоплею в духовці виходять дуже ароматними, рум’яними і поживними. За рахунок використання молочної сироватки тісто піднімається відносно швидко. Такого ласощі більш ніж достатньо для повноцінного вечері. Доповнити його потрібно свіжою домашньою сметаною.
Інгредієнти:
- 500 мл молочної сироватки;
- 50 г свіжих дріжджів;
- 1,1 кг борошна;
- 2 яйця;
- 40 г цукру;
- 50 г вершкового масла;
- 400 г курячої печінки;
- 500 г картоплі;
- 1 цибулина;
- Сіль, перець.
Спосіб приготування:
- Підігріти молочну сироватку, додати до неї дріжджі.
- Окремо до однорідності збити яйця з сіллю і цукром, перелити їх до сироватці і перемішати.
- Ввести в опару 1 кг борошна, вершкове масло розтопити і також влити в тісто.
- Ретельно вимісити тісто, накрити його рушником і залишити в теплі на 1 годину.
- Обім’яти тісто руками і залишити ще на 20 хвилин.
- Картоплю очистити, зварити до готовності в підсоленій воді.
- На сковороді нагріти рослинне масло, викласти печінку і також довести до повної готовності.
- В кінці приготування печінку посолити і поперчити за смаком.
- Окремо обсмажити до золотистого кольору цибулю, нарізавши його невеликими кубиками.
- Змішати курячу печінку, варену картоплю і цибулю, все потовкти в пюре.
- Ще раз обім’яти дріжджове тісто для пиріжків з картоплею, стіл або дошку присипати борошном.
- Розділити тісто на порційні кульки і кожен з них розкотити в коржик середньої товщини.
- В середину коржів покласти по 1 столовій ложці начинки, потім защипнути краю пиріжків.
- Деко застелити пекарської папером, викласти пиріжки з картоплею і печінкою на відстані один від одного швом вниз.
- Випікати пиріжки з картоплею духовці 20 хвилин при 200 градусах.