Пиріжки з картоплею в духовці

Смачні пиріжки з картоплею і печінкою в духовці

Такі пиріжки з картоплею в духовці виходять дуже ароматними, рум’яними і поживними. За рахунок використання молочної сироватки тісто піднімається відносно швидко. Такого ласощі більш ніж достатньо для повноцінного вечері. Доповнити його потрібно свіжою домашньою сметаною.
Інгредієнти:

  • 500 мл молочної сироватки;
  • 50 г свіжих дріжджів;
  • 1,1 кг борошна;
  • 2 яйця;
  • 40 г цукру;
  • 50 г вершкового масла;
  • 400 г курячої печінки;
  • 500 г картоплі;
  • 1 цибулина;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Підігріти молочну сироватку, додати до неї дріжджі.
  • Окремо до однорідності збити яйця з сіллю і цукром, перелити їх до сироватці і перемішати.
  • Ввести в опару 1 кг борошна, вершкове масло розтопити і також влити в тісто.
  • Ретельно вимісити тісто, накрити його рушником і залишити в теплі на 1 годину.
  • Обім’яти тісто руками і залишити ще на 20 хвилин.
  • Картоплю очистити, зварити до готовності в підсоленій воді.
  • На сковороді нагріти рослинне масло, викласти печінку і також довести до повної готовності.
  • В кінці приготування печінку посолити і поперчити за смаком.
  • Окремо обсмажити до золотистого кольору цибулю, нарізавши його невеликими кубиками.
  • Змішати курячу печінку, варену картоплю і цибулю, все потовкти в пюре.
  • Ще раз обім’яти дріжджове тісто для пиріжків з картоплею, стіл або дошку присипати борошном.
  • Розділити тісто на порційні кульки і кожен з них розкотити в коржик середньої товщини.
  • В середину коржів покласти по 1 столовій ложці начинки, потім защипнути краю пиріжків.
  • Деко застелити пекарської папером, викласти пиріжки з картоплею і печінкою на відстані один від одного швом вниз.
  • Випікати пиріжки з картоплею духовці 20 хвилин при 200 градусах.