Пиріжки з картоплею в духовці

Пиріжки без дріжджів з картоплею і грибами в духовці

Пиріжки з картоплею в духовці зовсім не обов’язково готувати на дріжджах. Тісто по цьому рецепту буде нагадувати за смаком і консистенцією листкове, але забере набагато менше часу у кулінара за рахунок невеличкого секрету. Замість накладання шарів один на одного, тут вони просто скочуються в рулет. Виходить досить шарів для смачної випічки. Вершкове масло можна замінити чвертю склянки рослинного, тоді страва стане пісним.
Інгредієнти:

  • 3 склянки борошна;
  • 150 г вершкового масла;
  • 1 стакан води;
  • 1 ч. л. розпушувача;
  • 300 г печериць;
  • 400 г картоплі;
  • 2 цибулини;
  • Рослинна олія;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Змішати борошно з двома чайними ложками солі і розпушувачем.
  • Додати воду, вимісити тісто до однорідності і відразу ж розкачати в тонкий пласт на присипаному борошном столі.
  • Розм’якшити вершкове масло і змастити тісто по всій поверхні.
  • Розрізати пласт тіста на дві рівні частини, одну половинку викласти зверху другий і пропрасувати все руками.
  • Скачати готове тісто в рулет і потримати 15 хвилин в морозилці.
  • Відварити до готовності картоплю і потовкти його в пюре.
  • На сковороді обсмажити до готовності гриби і цибулю, змішати з картоплею, посолити і поперчити за смаком.
  • Тісто розкачати до товщини 2 мм і нарізати на рівні квадратики.
  • Додати в середину квадратів начинку, з’єднати протилежні кінці, формуючи конвертики.
  • Викласти пиріжки з картоплею з листкового тіста на деко з промасленим папером.
  • Випікати пиріжки 15 хвилин при 180 градусах в заздалегідь прогрітій духовці.