Пиріжки без дріжджів з картоплею і грибами в духовці
Пиріжки з картоплею в духовці зовсім не обов’язково готувати на дріжджах. Тісто по цьому рецепту буде нагадувати за смаком і консистенцією листкове, але забере набагато менше часу у кулінара за рахунок невеличкого секрету. Замість накладання шарів один на одного, тут вони просто скочуються в рулет. Виходить досить шарів для смачної випічки. Вершкове масло можна замінити чвертю склянки рослинного, тоді страва стане пісним.
Інгредієнти:
- 3 склянки борошна;
- 150 г вершкового масла;
- 1 стакан води;
- 1 ч. л. розпушувача;
- 300 г печериць;
- 400 г картоплі;
- 2 цибулини;
- Рослинна олія;
- Сіль, перець.
Спосіб приготування:
- Змішати борошно з двома чайними ложками солі і розпушувачем.
- Додати воду, вимісити тісто до однорідності і відразу ж розкачати в тонкий пласт на присипаному борошном столі.
- Розм’якшити вершкове масло і змастити тісто по всій поверхні.
- Розрізати пласт тіста на дві рівні частини, одну половинку викласти зверху другий і пропрасувати все руками.
- Скачати готове тісто в рулет і потримати 15 хвилин в морозилці.
- Відварити до готовності картоплю і потовкти його в пюре.
- На сковороді обсмажити до готовності гриби і цибулю, змішати з картоплею, посолити і поперчити за смаком.
- Тісто розкачати до товщини 2 мм і нарізати на рівні квадратики.
- Додати в середину квадратів начинку, з’єднати протилежні кінці, формуючи конвертики.
- Викласти пиріжки з картоплею з листкового тіста на деко з промасленим папером.
- Випікати пиріжки 15 хвилин при 180 градусах в заздалегідь прогрітій духовці.