Пиріжки з картоплею в духовці

Дріжджові пиріжки з м’ясом і картоплею в духовці

Ці пиріжки з картоплею в духовці можна вважати справжнім кулінарним подвигом, адже приготувати їх не так-то просто. Доведеться довго чекати, поки тісто підійде, але правильно виконані інструкції дозволять отримати дуже пишні і м’які пиріжки.
Інгредієнти:

  • 500 г м’яса;
  • 1 цибулина;
  • 1 морква;
  • 300 г картоплі;
  • 3 ст. л. бульйону;
  • 200 мл молока;
  • 2 ст. л. цукру;
  • 50 г свіжих дріжджів;
  • 50 г вершкового масла;
  • 16 ст. л. борошна;
  • 100 г маргарину;
  • 2 яйця;
  • 3 ст. л. рослинної олії;
  • Зелень;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • М’ясо і картоплю відварити в різних каструльках в підсоленій воді до повної готовності.
  • Картоплю розім’яти в пюре, додавши вершкове масло і, при необхідності, трохи картопляного відвару.
  • Натерти на тертці моркву і подрібнити цибулю, обсмажити їх на рослинній олії до золотистого кольору.
  • Дрібно нарізати варене м’ясо і висипати його на сковороду з овочами, обсмажити ще 3-5 хвилин.
  • Поєднати в одному посуді картопляне пюре, м’ясо з овочами і подрібнену зелень.
  • В начинку влити бульйон і все гарненько перемішати.
  • Нагріти 100 мл молока і розпустити в ньому дріжджі, до них також додати цукор.
  • Через 10 хвилин додати в опару 4 столові ложки борошна, перемішати.
  • Отримане тісто накрити рушником і поставити в тепло на 25 хвилин.
  • Коли опара збільшиться в 2 рази, викласти до неї шматочки маргарину кімнатної температури.
  • В окремій тарілці збити яйця, потім додати до решти інгредієнтів.
  • Влити в тісто все інше молоко, висипати пару чайних ложечок солі і борошно.
  • Ще раз вимісити тісто, знову накрити його рушником і тримати в теплі 1 годину.
  • Присипати робочу поверхню борошном і добре вимісити тісто.
  • Розрізати тісто на дві частини, одну накрити рушником, другу скачати в ковбаску.
  • Ковбаску нарізати порційними шматочками і з кожного скачати кульку.
  • Залишити кульки на столі під рушником ще на 20 хвилин.
  • Тісто вручну розім’яти в плоскі коржі і наповнити їх начинкою, защипнути краю пиріжків.
  • Злегка поплескати пиріжки з усіх боків, надаючи їм форму човників.
  • Викласти пиріжки на деко, застелений пергаментним папером, поставити в тепло на 25 хвилин.
  • Випікати пиріжки з картоплею в духовці при 220 градусах 20-25 хвилин.

Тепер ви знаєте, як готувати пиріжки з картоплею в духовці. Приємного апетиту!
Пиріжки з картоплею в духовці, незважаючи на простий склад, ніколи не зникнуть зі списку улюблених страв російської людини. Вони дозволяють швидко насититися і нагодувати все численне сімейство смачною вечерею. На допомогу початківцям кулінарам наступні поради, як приготувати пиріжки з картоплею в духовці:

  • Перед тим як пекти пиріжки з картоплею в духовці, змастіть їх збитим яйцем або невеликою кількістю вершкового масла. Так випічка придбає апетитний золотистий відтінок;
  • У тісто для пиріжків з картоплею краще спочатку додати трохи менше борошна, ніж зазначено в рецептах. Якщо її буде недостатньо, тісто саме добере необхідну кількість у процесі вимішування на столі. А ось при переборі випічка може бути непоправно зіпсована;
  • У картопляне пюре для начинки пиріжків при бажанні можна додати яйце, молоко, картопляний відвар і інші інгредієнти, регулюючи смак і консистенцію на свій розсуд;
  • Дріжджове тісто для пиріжків з картоплею рекомендується не розкачувати качалкою в коржі, а розминати долоньками. Так в ньому збережеться повітря, необхідний для підняття випічки.