Дріжджові пиріжки з м’ясом і картоплею в духовці
Ці пиріжки з картоплею в духовці можна вважати справжнім кулінарним подвигом, адже приготувати їх не так-то просто. Доведеться довго чекати, поки тісто підійде, але правильно виконані інструкції дозволять отримати дуже пишні і м’які пиріжки.
Інгредієнти:
- 500 г м’яса;
- 1 цибулина;
- 1 морква;
- 300 г картоплі;
- 3 ст. л. бульйону;
- 200 мл молока;
- 2 ст. л. цукру;
- 50 г свіжих дріжджів;
- 50 г вершкового масла;
- 16 ст. л. борошна;
- 100 г маргарину;
- 2 яйця;
- 3 ст. л. рослинної олії;
- Зелень;
- Сіль, перець.
Спосіб приготування:
- М’ясо і картоплю відварити в різних каструльках в підсоленій воді до повної готовності.
- Картоплю розім’яти в пюре, додавши вершкове масло і, при необхідності, трохи картопляного відвару.
- Натерти на тертці моркву і подрібнити цибулю, обсмажити їх на рослинній олії до золотистого кольору.
- Дрібно нарізати варене м’ясо і висипати його на сковороду з овочами, обсмажити ще 3-5 хвилин.
- Поєднати в одному посуді картопляне пюре, м’ясо з овочами і подрібнену зелень.
- В начинку влити бульйон і все гарненько перемішати.
- Нагріти 100 мл молока і розпустити в ньому дріжджі, до них також додати цукор.
- Через 10 хвилин додати в опару 4 столові ложки борошна, перемішати.
- Отримане тісто накрити рушником і поставити в тепло на 25 хвилин.
- Коли опара збільшиться в 2 рази, викласти до неї шматочки маргарину кімнатної температури.
- В окремій тарілці збити яйця, потім додати до решти інгредієнтів.
- Влити в тісто все інше молоко, висипати пару чайних ложечок солі і борошно.
- Ще раз вимісити тісто, знову накрити його рушником і тримати в теплі 1 годину.
- Присипати робочу поверхню борошном і добре вимісити тісто.
- Розрізати тісто на дві частини, одну накрити рушником, другу скачати в ковбаску.
- Ковбаску нарізати порційними шматочками і з кожного скачати кульку.
- Залишити кульки на столі під рушником ще на 20 хвилин.
- Тісто вручну розім’яти в плоскі коржі і наповнити їх начинкою, защипнути краю пиріжків.
- Злегка поплескати пиріжки з усіх боків, надаючи їм форму човників.
- Викласти пиріжки на деко, застелений пергаментним папером, поставити в тепло на 25 хвилин.
- Випікати пиріжки з картоплею в духовці при 220 градусах 20-25 хвилин.
Тепер ви знаєте, як готувати пиріжки з картоплею в духовці. Приємного апетиту!
Пиріжки з картоплею в духовці, незважаючи на простий склад, ніколи не зникнуть зі списку улюблених страв російської людини. Вони дозволяють швидко насититися і нагодувати все численне сімейство смачною вечерею. На допомогу початківцям кулінарам наступні поради, як приготувати пиріжки з картоплею в духовці:
- Перед тим як пекти пиріжки з картоплею в духовці, змастіть їх збитим яйцем або невеликою кількістю вершкового масла. Так випічка придбає апетитний золотистий відтінок;
- У тісто для пиріжків з картоплею краще спочатку додати трохи менше борошна, ніж зазначено в рецептах. Якщо її буде недостатньо, тісто саме добере необхідну кількість у процесі вимішування на столі. А ось при переборі випічка може бути непоправно зіпсована;
- У картопляне пюре для начинки пиріжків при бажанні можна додати яйце, молоко, картопляний відвар і інші інгредієнти, регулюючи смак і консистенцію на свій розсуд;
- Дріжджове тісто для пиріжків з картоплею рекомендується не розкачувати качалкою в коржі, а розминати долоньками. Так в ньому збережеться повітря, необхідний для підняття випічки.