Пиріг з дріжджового тіста

Відкритий солодкий яблучний пиріг з дріжджового тіста

Важко знайти людину, яка не любила б яблучних пирогів.
Такий десерт обов’язково повинна вміти готувати кожна господиня. Цей рецепт дуже
простий і досить швидкий, так що можна встигнути потішити пирогом навіть
несподіваних гостей. Горіхи можна взяти волоські, але смачніше всього з лісовими.
Інгредієнти:

  • Яблука – 1 кг;
  • Цукор – 120г;
  • Молоко – 250мл;
  • Сухі дріжджі – 20г;
  • Борошно – 500г;
  • Яйце – 1шт;
  • Вершкове масло – 60г;
  • Сіль – 1 щіпка;
  • Лимон – 1шт;
  • Сухарі – 3шт;
  • Родзинки – 100г;
  • Кориця – 1 год.л.;
  • Горіхи – 50г.

Спосіб приготування:

  • 100мл
    молока підігріти і додати чайну ложку цукру, перешкодити;
  • Розвести
    дріжджі в молоці;
  • Борошно
    пересипати в глибоку миску, зробити посередині гірки поглиблення;
  • Влити
    дріжджі в отриману ямку і засипати зверху невеликою кількістю борошна;
  • Залишити
    тісто на 20 хвилин;
  • Додати
    у миску половину цукру, що залишився, все молоко, що залишилося, сіль і
    розтоплене вершкове масло;
  • Лимон
    вичавити і натерти цедру;
  • Цедру
    і половину отриманого соку відправити до тесту, вимісити;
  • Накрити
    тісто рушником і відставити ще на 40 хвилин;
  • Змастити
    маслом деко, викласти тісто і розкачати;
  • Яблука
    очистити від шкірки і кісточок, порізати невеликими шматочками;
  • Викласти
    яблука на тісто і посипати цукром;
  • Розкришити
    сухарі і злегка обсмажити їх на сухій сковорідці;
  • Ізюм
    ретельно промити, горіхи подрібнити;
  • Змішати
    сухарі, родзинки, горішки і корицю, посипати пиріг зверху;
  • Випікати
    пиріг при температурі 175 градусів 55 хвилин.

Тепер ви знаєте, як готувати пиріг із дріжджового тіста. Приємного апетиту!
Пиріг з дріжджового тіста – це блюдо, яке може
виручити в будь-якій ситуації. Він може стати обідом або вечерею, десертом,
частуванням для гостей або домашньої трапезою. Приготування правильно тесту
процес досить нескладний, але відповідальний, тому скористайтесь
наступними рекомендаціями:

  • Якщо печемо закритий пиріг, то потрібно обов’язково зробити в
    тесті кілька отворів з допомогою виделки;
  • Щоб пиріг придбав приємний золотистий відтінок, перед тим,
    як піч, потрібно змастити поверхню яйцем;
  • Зрозуміти, що дріжджі вже «дозріли», можна з піною, яка
    з’явиться поверх води або молока;
  • У якості «теплого місця» для тесту можна використовувати
    тазик з гарячою водою;
  • Щоб пласт тесту було простіше перенести на деко, краще
    розкачати його на пергаментним папері;
  • Різати тісто для прикраси найпростіше ножем, змащеним
    рослинним маслом.