Відкритий солодкий яблучний пиріг з дріжджового тіста
Важко знайти людину, яка не любила б яблучних пирогів.
Такий десерт обов’язково повинна вміти готувати кожна господиня. Цей рецепт дуже
простий і досить швидкий, так що можна встигнути потішити пирогом навіть
несподіваних гостей. Горіхи можна взяти волоські, але смачніше всього з лісовими.
Інгредієнти:
- Яблука – 1 кг;
- Цукор – 120г;
- Молоко – 250мл;
- Сухі дріжджі – 20г;
- Борошно – 500г;
- Яйце – 1шт;
- Вершкове масло – 60г;
- Сіль – 1 щіпка;
- Лимон – 1шт;
- Сухарі – 3шт;
- Родзинки – 100г;
- Кориця – 1 год.л.;
- Горіхи – 50г.
Спосіб приготування:
- 100мл
молока підігріти і додати чайну ложку цукру, перешкодити; - Розвести
дріжджі в молоці; - Борошно
пересипати в глибоку миску, зробити посередині гірки поглиблення; - Влити
дріжджі в отриману ямку і засипати зверху невеликою кількістю борошна; - Залишити
тісто на 20 хвилин; - Додати
у миску половину цукру, що залишився, все молоко, що залишилося, сіль і
розтоплене вершкове масло; - Лимон
вичавити і натерти цедру; - Цедру
і половину отриманого соку відправити до тесту, вимісити; - Накрити
тісто рушником і відставити ще на 40 хвилин; - Змастити
маслом деко, викласти тісто і розкачати; - Яблука
очистити від шкірки і кісточок, порізати невеликими шматочками; - Викласти
яблука на тісто і посипати цукром; - Розкришити
сухарі і злегка обсмажити їх на сухій сковорідці; - Ізюм
ретельно промити, горіхи подрібнити; - Змішати
сухарі, родзинки, горішки і корицю, посипати пиріг зверху; - Випікати
пиріг при температурі 175 градусів 55 хвилин.
Тепер ви знаєте, як готувати пиріг із дріжджового тіста. Приємного апетиту!
Пиріг з дріжджового тіста – це блюдо, яке може
виручити в будь-якій ситуації. Він може стати обідом або вечерею, десертом,
частуванням для гостей або домашньої трапезою. Приготування правильно тесту
процес досить нескладний, але відповідальний, тому скористайтесь
наступними рекомендаціями:
- Якщо печемо закритий пиріг, то потрібно обов’язково зробити в
тесті кілька отворів з допомогою виделки; - Щоб пиріг придбав приємний золотистий відтінок, перед тим,
як піч, потрібно змастити поверхню яйцем; - Зрозуміти, що дріжджі вже «дозріли», можна з піною, яка
з’явиться поверх води або молока; - У якості «теплого місця» для тесту можна використовувати
тазик з гарячою водою; - Щоб пласт тесту було простіше перенести на деко, краще
розкачати його на пергаментним папері; - Різати тісто для прикраси найпростіше ножем, змащеним
рослинним маслом.