Пиріг з дріжджового тіста

М’ясний пиріг з листкового дріжджового тіста

М’ясні пироги можна зустріти по всьому світу в тій чи іншій
інтерпретації. Готове листкове дріжджове тісто в пластинах можна знайти
буквально в будь-якому супермаркеті, що значно економить час приготування.
Готовий пиріг можна змастити вершковим маслом для більш ніжного смаку.
Інгредієнти:

  • Листкове
    дріжджове тісто – 1 упаковка;
  • Цибуля
    – 3шт;
  • Морква
    – 2шт;
  • Яловичина
    (вирізка) – 400г;
  • Рис
    – 1 склянка;
  • Яйце
    – 2шт.
  • Часник
    – 3 зубчики;
  • Базилік;
  • Сіль,
    перець.

Спосіб приготування:

  • М’ясо
    пропустити через м’ясорубку разом з однією цибулиною;
  • В
    отриманий фарш вбити 1 яйце, додати сіль, перець і базилік за смаком;
  • Часник
    подрібнити і додати до фаршу, перемішати;
  • Дві
    залишилися цибулини нарізати кубиками і обсмажити на олії до
    золотистого кольору;
  • Морква
    натерти на крупній тертці, викласти до цибулі і також злегка обсмажити;
  • Рис
    відварити до напівготовності, змішати з піджаркою;
  • Готове
    тісто розморозити (при необхідності), розкачати і викласти одну частину на
    деко;
  • Викласти
    шар з рису і овочів, другим шаром розподілити фарш;
  • Накрити
    пиріг другим пластом тіста і защипнути краю;
  • Яйце
    розбити. Відокремити білок від жовтка і викласти жовток в мисочку;
  • Жовток
    збити і змастити пиріг з допомогою пензлика;
  • Готувати
    страву в духовці при 200 градусах 30-35 хвилин.