М’ясний пиріг з листкового дріжджового тіста
М’ясні пироги можна зустріти по всьому світу в тій чи іншій
інтерпретації. Готове листкове дріжджове тісто в пластинах можна знайти
буквально в будь-якому супермаркеті, що значно економить час приготування.
Готовий пиріг можна змастити вершковим маслом для більш ніжного смаку.
Інгредієнти:
- Листкове
дріжджове тісто – 1 упаковка; - Цибуля
– 3шт; - Морква
– 2шт; - Яловичина
(вирізка) – 400г; - Рис
– 1 склянка; - Яйце
– 2шт. - Часник
– 3 зубчики; - Базилік;
- Сіль,
перець.
Спосіб приготування:
- М’ясо
пропустити через м’ясорубку разом з однією цибулиною; - В
отриманий фарш вбити 1 яйце, додати сіль, перець і базилік за смаком; - Часник
подрібнити і додати до фаршу, перемішати; - Дві
залишилися цибулини нарізати кубиками і обсмажити на олії до
золотистого кольору; - Морква
натерти на крупній тертці, викласти до цибулі і також злегка обсмажити; - Рис
відварити до напівготовності, змішати з піджаркою; - Готове
тісто розморозити (при необхідності), розкачати і викласти одну частину на
деко; - Викласти
шар з рису і овочів, другим шаром розподілити фарш; - Накрити
пиріг другим пластом тіста і защипнути краю; - Яйце
розбити. Відокремити білок від жовтка і викласти жовток в мисочку; - Жовток
збити і змастити пиріг з допомогою пензлика; - Готувати
страву в духовці при 200 градусах 30-35 хвилин.