Смачний рибний пиріг з дріжджового тіста
Хоча для рибного пирога підійде практично будь-який вид
тесту, краще всього він виходить саме з дріжджовим. Також обов’язковим
інгредієнтом є вершкове масло, яке зробить начинку для пирога ще
більш соковитою і поживною.
Інгредієнти:
- Борошно – 4 склянки;
- Рибне філе – 1,5 кг;
- Молоко – 1 ½ склянки;
- Вода – 1 склянка;
- Сухі дріжджі – 1ч.л.;
- Цукор – 3ст.л.;
- Яйця – 8шт;
- Рослинне масло – 3ст.л.;
- Вершкове масло – 50г;
- Зелена цибуля – 1 пучок;
- Сіль – ½ч.л;
- Лимонний сік.
Спосіб приготування:
- Молоко
і воду трохи підігріти, змішати в одній мисці; - Додати
дріжджі і перешкодити; - Висипати
у ту ж миску цукор і 1 столову ложку борошна; - Дочекатися,
коли дріжджі піднімуться; - Поставити
на вогонь велику каструлю і налити в неї рослинне масло; - Додати
вершкове масло розтопити і перешкодити; - Зняти
каструлю з вогню; - Розбити
в каструлю 3 яйця і викласти вміст миски з дріжджами; - Додати
борошно в кілька етапів, постійно заважаючи тісто; - Прибрати
ємність з тістом в тепле місце на 2-3 години; - Нарізати
рибне філе невеликими шматочками і викласти в миску; - Додати
до філе сіль і спеції за бажанням; - Замаринувати
рибу в лимонному соку; - 4
яйця відварити і дрібно нарізати; - Подрібнити
зелену цибулю і змішати з яйцями; - Готове
тісто розділити на дві частини (одна трохи більша за іншу); - Ту,
що більше, розкачати і викласти на деко; - Викласти
спочатку рибу, потім суміш цибулі та яєць; - Розкачати
другу частину тіста і накрити їм пиріг; - Залишився
яйце розбити в тарілочку, злегка збити; - З
допомогою пензлика змастити пиріг яйцем; - Прогріти
духовку до 200 градусів і пекти пиріг 1 годину.