Пиріг з дріжджового тіста

Смачний рибний пиріг з дріжджового тіста

Хоча для рибного пирога підійде практично будь-який вид
тесту, краще всього він виходить саме з дріжджовим. Також обов’язковим
інгредієнтом є вершкове масло, яке зробить начинку для пирога ще
більш соковитою і поживною.
Інгредієнти:

  • Борошно – 4 склянки;
  • Рибне філе – 1,5 кг;
  • Молоко – 1 ½ склянки;
  • Вода – 1 склянка;
  • Сухі дріжджі – 1ч.л.;
  • Цукор – 3ст.л.;
  • Яйця – 8шт;
  • Рослинне масло – 3ст.л.;
  • Вершкове масло – 50г;
  • Зелена цибуля – 1 пучок;
  • Сіль – ½ч.л;
  • Лимонний сік.

Спосіб приготування:

  • Молоко
    і воду трохи підігріти, змішати в одній мисці;
  • Додати
    дріжджі і перешкодити;
  • Висипати
    у ту ж миску цукор і 1 столову ложку борошна;
  • Дочекатися,
    коли дріжджі піднімуться;
  • Поставити
    на вогонь велику каструлю і налити в неї рослинне масло;
  • Додати
    вершкове масло розтопити і перешкодити;
  • Зняти
    каструлю з вогню;
  • Розбити
    в каструлю 3 яйця і викласти вміст миски з дріжджами;
  • Додати
    борошно в кілька етапів, постійно заважаючи тісто;
  • Прибрати
    ємність з тістом в тепле місце на 2-3 години;
  • Нарізати
    рибне філе невеликими шматочками і викласти в миску;
  • Додати
    до філе сіль і спеції за бажанням;
  • Замаринувати
    рибу в лимонному соку;
  • 4
    яйця відварити і дрібно нарізати;
  • Подрібнити
    зелену цибулю і змішати з яйцями;
  • Готове
    тісто розділити на дві частини (одна трохи більша за іншу);
  • Ту,
    що більше, розкачати і викласти на деко;
  • Викласти
    спочатку рибу, потім суміш цибулі та яєць;
  • Розкачати
    другу частину тіста і накрити їм пиріг;
  • Залишився
    яйце розбити в тарілочку, злегка збити;
  • З
    допомогою пензлика змастити пиріг яйцем;
  • Прогріти
    духовку до 200 градусів і пекти пиріг 1 годину.