Пиріг з замороженої чорниці в мультиварці
Чудовий пиріг з бісквітного тіста з чорничної начинкою оцінять усі ласуни. Тим більше, що продукти для приготування ягідного бісквіта доступні будь-якій господині. За таким рецептом можна зробити пиріг з будь-якими ягодами або фруктами.
Інгредієнти:
- Борошно — 1 ст.;
- Крохмаль — 4 ст. л.;
- Цукор — 1 ст.;
- Яйце — 4 шт.;
- Ванільний цукор — пакетик;
- Розпушувач — 1 ч. л.;
- Чорниця заморожена — 200 р.
Спосіб приготування:
- Чорницю розморожуємо, зайву рідину зливаємо, даємо ягодам просохнути, перемішуємо їх з крохмалем.
- Яйця з’єднайте з сіллю і цукром, збиваємо в пишну масу.
- Борошно просіваємо з розпушувачем, поступово всипаємо в збиті яйця.
- У тісто викладаємо ягоди з крохмалем, все акуратно перемішуємо.
- Мультиварочную чашу змащуємо маслом, виливаємо тісто.
- Встановлюємо режим «Випічка», будемо готувати 50 хвилин.
- Кошик-пароварку вставляємо в мультиварочную чашу і перевертаємо пиріг. Залишаємо його в кошику до повного охолодження.
- Готовий пиріг ріжемо шматочками, подаємо зі збитими вершками, прикрашаємо свіжими ягодами.
Тепер ви знаєте, як готувати пиріг з чорницею. Приємного апетиту!
Пиріг з чорницею чудово замінить обридлу магазинну випічку, до того ж, приготувати його дуже просто і часу на це йде небагато. Чудовий десерт збере за столом всю сім’ю і подарує відчуття тепла і затишку. Про тонкощі цієї страви розкажуть досвідчені кулінари, які добре знають, як смачно приготувати пиріг з чорницею.
- Чорницю перед приготуванням слід ретельно перебрати, видалити не дозрілі ягоди (вони занадто кислі), промити і обсушити.
- Заморожену чорницю бажано розморожувати на друшляку, щоб зайва рідина витекла.
- У тісто для пирога для додаткової ароматизації добре покласти, ваніль, розтертий кардамон, лимонну або апельсинову цедру.
- Для ягідного бісквіта можна приготувати сметанний крем. Для цього ретельно збийте сметану і цукор, доданий за смаком. Вийшла помадкою полийте чорничний бісквіт.
- Якщо хочете урізноманітнити смак пирога, то додайте в тісто фруктовий йогурт, шматочки сушених ягід, горіхи. Готовий десерт посипте цукровою пудрою, прикрасити збитими вершками і свіжими ягодами.
- При випічці фінська чорничний пиріг краще накрити пекарської папером, так ніжні ягоди краще збережуть свою соковитість.
- Чорниця — природний барвник: при роботі з ягодами сильно брудняться руки. Тому перебирати, промивати і закладати в пиріг чорницю краще в рукавичках.