Пиріг з чорницею

Пиріг з замороженої чорниці в мультиварці

Чудовий пиріг з бісквітного тіста з чорничної начинкою оцінять усі ласуни. Тим більше, що продукти для приготування ягідного бісквіта доступні будь-якій господині. За таким рецептом можна зробити пиріг з будь-якими ягодами або фруктами.
Інгредієнти:

  • Борошно — 1 ст.;
  • Крохмаль — 4 ст. л.;
  • Цукор — 1 ст.;
  • Яйце — 4 шт.;
  • Ванільний цукор — пакетик;
  • Розпушувач — 1 ч. л.;
  • Чорниця заморожена — 200 р.

Спосіб приготування:

  • Чорницю розморожуємо, зайву рідину зливаємо, даємо ягодам просохнути, перемішуємо їх з крохмалем.
  • Яйця з’єднайте з сіллю і цукром, збиваємо в пишну масу.
  • Борошно просіваємо з розпушувачем, поступово всипаємо в збиті яйця.
  • У тісто викладаємо ягоди з крохмалем, все акуратно перемішуємо.
  • Мультиварочную чашу змащуємо маслом, виливаємо тісто.
  • Встановлюємо режим «Випічка», будемо готувати 50 хвилин.
  • Кошик-пароварку вставляємо в мультиварочную чашу і перевертаємо пиріг. Залишаємо його в кошику до повного охолодження.
  • Готовий пиріг ріжемо шматочками, подаємо зі збитими вершками, прикрашаємо свіжими ягодами.

Тепер ви знаєте, як готувати пиріг з чорницею. Приємного апетиту!
Пиріг з чорницею чудово замінить обридлу магазинну випічку, до того ж, приготувати його дуже просто і часу на це йде небагато. Чудовий десерт збере за столом всю сім’ю і подарує відчуття тепла і затишку. Про тонкощі цієї страви розкажуть досвідчені кулінари, які добре знають, як смачно приготувати пиріг з чорницею.

  • Чорницю перед приготуванням слід ретельно перебрати, видалити не дозрілі ягоди (вони занадто кислі), промити і обсушити.
  • Заморожену чорницю бажано розморожувати на друшляку, щоб зайва рідина витекла.
  • У тісто для пирога для додаткової ароматизації добре покласти, ваніль, розтертий кардамон, лимонну або апельсинову цедру.
  • Для ягідного бісквіта можна приготувати сметанний крем. Для цього ретельно збийте сметану і цукор, доданий за смаком. Вийшла помадкою полийте чорничний бісквіт.
  • Якщо хочете урізноманітнити смак пирога, то додайте в тісто фруктовий йогурт, шматочки сушених ягід, горіхи. Готовий десерт посипте цукровою пудрою, прикрасити збитими вершками і свіжими ягодами.
  • При випічці фінська чорничний пиріг краще накрити пекарської папером, так ніжні ягоди краще збережуть свою соковитість.
  • Чорниця — природний барвник: при роботі з ягодами сильно брудняться руки. Тому перебирати, промивати і закладати в пиріг чорницю краще в рукавичках.