Фінський пиріг з чорницею і сиром
Цей популярний фінська пиріг просто готується, а виходить дуже смачним, ароматним. Соковиті ягоди, потопаючі в ніжній заливці, хрустка скоринка з пісочного тіста — відмінне частування до чаю. Необов’язково використовувати в багатошаровій виключно чорницю, підійдуть будь-які ягоди або фрукти.
Інгредієнти:
- Борошно (полбовая або пшеничне)— 150 г;
- Масло вершкове — 150 г;
- Цукор — 100 г;
- Яйце — 1 шт.;
- Розпушувач — 1 ч. л.
Для начинки:
- Чорниця (голубика) — 500 р.
Для заливки:
- Маса сирна нежирний — 100 г;
- Натуральний йогурт — 125 мл;
- Ванільний цукор — 1 пакетик;
- Яйце — 1 шт.
Спосіб приготування:
- В окремій ємності збиваємо розм’якшене масло з цукром, додаємо яйце.
- Половину борошна просіваємо, змішуємо з розпушувачем, відправляємо до збитого масла.
- Масу добре перемішуємо, поступово вводимо муку. Замішуємо м’яко тісто.
- Форму для бісквіта змащуємо маслом. Викладаємо тісто, рівномірно розподіляючи його по дну і бортикам форми.
- Приготуємо заливку. Змішуємо сир, йогурт, яйце, цукор і ванілін. Інгредієнти збиваємо до однорідності.
- Заливку виливаємо на тісто.
- Чорницю промиваємо, обсушуємо, викладаємо у форму.
- Запікаємо в духовці (2000С) 40 хвилин. Готовий пиріг повністю охолоджуємо, потім нарізами на шматочки. Можна полити десерт легким кремом або глазур’ю.