Пиріг з чорницею

Фінський пиріг з чорницею і сиром

Цей популярний фінська пиріг просто готується, а виходить дуже смачним, ароматним. Соковиті ягоди, потопаючі в ніжній заливці, хрустка скоринка з пісочного тіста — відмінне частування до чаю. Необов’язково використовувати в багатошаровій виключно чорницю, підійдуть будь-які ягоди або фрукти.
Інгредієнти:

  • Борошно (полбовая або пшеничне)— 150 г;
  • Масло вершкове — 150 г;
  • Цукор — 100 г;
  • Яйце — 1 шт.;
  • Розпушувач — 1 ч. л.

Для начинки:

  • Чорниця (голубика) — 500 р.

Для заливки:

  • Маса сирна нежирний — 100 г;
  • Натуральний йогурт — 125 мл;
  • Ванільний цукор — 1 пакетик;
  • Яйце — 1 шт.

Спосіб приготування:

  • В окремій ємності збиваємо розм’якшене масло з цукром, додаємо яйце.
  • Половину борошна просіваємо, змішуємо з розпушувачем, відправляємо до збитого масла.
  • Масу добре перемішуємо, поступово вводимо муку. Замішуємо м’яко тісто.
  • Форму для бісквіта змащуємо маслом. Викладаємо тісто, рівномірно розподіляючи його по дну і бортикам форми.
  • Приготуємо заливку. Змішуємо сир, йогурт, яйце, цукор і ванілін. Інгредієнти збиваємо до однорідності.
  • Заливку виливаємо на тісто.
  • Чорницю промиваємо, обсушуємо, викладаємо у форму.
  • Запікаємо в духовці (2000С) 40 хвилин. Готовий пиріг повністю охолоджуємо, потім нарізами на шматочки. Можна полити десерт легким кремом або глазур’ю.