Пиріг з чорницею

Пісочний пиріг з чорницею і сметаною

Тане в роті ніжний десерт з божественним смаком. Розсипчасте тісто і соковита, кисло-солодка начинка — побалуйте своїх близьких цим ягідним ласощами. Замість чорниці використовуйте свіжу чорну смородину, лохину, малину або інші ягоди за смаком.
Інгредієнти:
Для тіста:

  • Борошно — 1,5 склянки;
  • Масло вершкове — 100 г;
  • Сметана — 200 г;
  • Цукор — 100 г;
  • Розпушувач — 1 ч. л.;
  • Манка — 1 ст. л.;
  • Яйце — 2 шт.

Для начинки:

  • Цукор — 4 ст. л.;
  • Свіжа чорниця — 1 ст. (або заморожена).

Для заливки:

  • Сметана — 100 мл;
  • Яйце — 1 шт.;
  • Цукор — 3 ст. л.

Спосіб приготування:

  • Борошно разом з розпушувач просіваємо.
  • Масло і цукор перекладаємо в окрему ємність, збиваємо інгредієнти до пишної маси. Додаємо сметану, яйця, борошно, замішуємо однорідне тісто, накриваємо серветкою, поміщаємо в холодильник (30 хвилин).
  • Збиваємо сметану з додавання цукру і яйця.
  • Чорницю промиваємо, обсушуємо, змішуємо з цукром.
  • Роз’ємну форму змащуємо маслом, дно посипаємо манкою. Викладаємо тісто, робимо бортики висотою 4 див.
  • На тісто кладемо чорницю, все заливаємо сметанною сумішшю.
  • Випікаємо в духовці (2000С) 30 хвилин.
  • Готовий пиріг охолодити, виймаємо з форми, викладаємо на блюдо, нарізаємо на шматочки і подаємо до чаю. При бажанні десерт прикрашаємо на свій смак.