Пісочний пиріг з чорницею і сметаною
Тане в роті ніжний десерт з божественним смаком. Розсипчасте тісто і соковита, кисло-солодка начинка — побалуйте своїх близьких цим ягідним ласощами. Замість чорниці використовуйте свіжу чорну смородину, лохину, малину або інші ягоди за смаком.
Інгредієнти:
Для тіста:
- Борошно — 1,5 склянки;
- Масло вершкове — 100 г;
- Сметана — 200 г;
- Цукор — 100 г;
- Розпушувач — 1 ч. л.;
- Манка — 1 ст. л.;
- Яйце — 2 шт.
Для начинки:
- Цукор — 4 ст. л.;
- Свіжа чорниця — 1 ст. (або заморожена).
Для заливки:
- Сметана — 100 мл;
- Яйце — 1 шт.;
- Цукор — 3 ст. л.
Спосіб приготування:
- Борошно разом з розпушувач просіваємо.
- Масло і цукор перекладаємо в окрему ємність, збиваємо інгредієнти до пишної маси. Додаємо сметану, яйця, борошно, замішуємо однорідне тісто, накриваємо серветкою, поміщаємо в холодильник (30 хвилин).
- Збиваємо сметану з додавання цукру і яйця.
- Чорницю промиваємо, обсушуємо, змішуємо з цукром.
- Роз’ємну форму змащуємо маслом, дно посипаємо манкою. Викладаємо тісто, робимо бортики висотою 4 див.
- На тісто кладемо чорницю, все заливаємо сметанною сумішшю.
- Випікаємо в духовці (2000С) 30 хвилин.
- Готовий пиріг охолодити, виймаємо з форми, викладаємо на блюдо, нарізаємо на шматочки і подаємо до чаю. При бажанні десерт прикрашаємо на свій смак.