Пиріг з бананами

Смачний пиріг з бананом та яблуком

Банановий пиріг з яблуками виходить неймовірно ніжним з пікантною хрусткою скоринкою. Яблука надають випічці приємну кислинку, банан додає десерту екзотичних ноток. Замість яблук можна використовувати груші. Щоб збагатити смак пирога, додайте в тісто трохи кориці або ванілі. Можна прикрасити верх пирога збитими вершками і тертим шоколадом — це додасть випічці гарний зовнішній вигляд.
Інгредієнти:

  • Борошно — 200 г;
  • Яблука — 2 шт.;
  • Банани — 2 шт.;
  • Цукор — 200 г;
  • Горіхи волоські здрібнені — 50 г;
  • Кокосова стружка, пудра.

Спосіб приготування:

  • Яйця збиваємо, поступово додаючи цукор. Всипаємо борошно, перемішуємо до отримання однорідного тіста.
  • Фрукти промиваємо, очищаємо. Банан ріжемо кружечками, яблука — часточками.
  • Форму змащуємо маслом, на дно викладаємо фрукти, заливаємо тістом.
  • Випікаємо в духовці (1800
    З) 30 хвилин.
  • Готовий пиріг викладаємо на блюдо, посипаємо горіхами, цукровою пудрою і кокосовою стружкою. Прикрашаємо свіжими фруктами, наприклад, часточками яблук.

Тепер ви знаєте, як готувати пиріг з бананами. Приємного апетиту!
Банани добре підходять для приготування різної випічки, що дозволяє урізноманітнити щоденний раціон. На основі бананів роблять не тільки випічку, ці фрукти додають у салати, креми, коктейлі, соки та інші страви. А враховуючи, що ці фрукти продаються в будь-який час, радувати близьких оригінальної випічкою ви зможете цілий рік. Запропоновані рецепти прості в приготуванні, продукти для бананових пирогів потрібні самі звичайні і часу витрачається зовсім не багато. Про те, як смачно приготувати пиріг з бананів, розкажуть досвідчені кулінари:

  • Використовуйте для приготування пирогів тільки стиглі або навіть трохи переспілі банани, тоді випічка вийде вдалою, повітряної і ароматною.
  • Банановий пиріг можна оформити у вигляді торта. Остиглий десерт покрийте глазур’ю, кремом, прикрасити горіхами та фруктами.
  • Готовність пирога перевіряється просто. Проткніть середину десерту дерев’яною паличкою: якщо її поверхня залишається сухою, то пиріг готовий.
  • Форму для випікання слід змастити маслом або застелити пекарської папером, так пиріг не пригорить і не прилипне.
  • Готовий десерт прикрашайте по своєму смаку. З бананами чудово поєднуються горіхи, сухофрукти, різні ягоди. Посипте пиріг цукровою пудрою або шоколадною стружкою.
  • Стиглі банани — дуже солодкі фрукти, тому в тісто слід класти невелику кількість цукру.