Пиріг з бананами

Сирний пиріг з бананами в духовці

Якщо на порозі гості, а часу немає, приготуйте цей ніжний сирний пиріг з оригінальним смаком і банановим ароматом. Готується десерт нескладно і нікого не залишить байдужим. Готовий пиріг прикрасити збитими вершками, цукровою пудрою або свіжими ягодами.
Інгредієнти:

  • Сир — 300 г;
  • Банан — 1 шт.;
  • Яйце — 2 шт.;
  • Манка — 3 ст. л.;
  • Масло вершкове — 50 г (+1 ст. л.);
  • Цукор — 50 г;
  • Розпушувач — ½ ч. л.

Спосіб приготування:

  • Банан очищаємо, ріжемо на кружечки, потім ще на половинки.
  • Масло дістаємо з холодильника, нарізаємо кубиками, розтираємо з цукром.
  • Білки відділяємо від жовтків, жовтки з’єднуємо з масляно-цукровою сумішшю, додаємо розпушувач і манку.
  • Сир викладаємо у велику миску, додаємо банан. Інгредієнти добре перемішуємо.
  • Білки збиваємо з 1 ст. л. цукру в щільну піну і підмішуємо до сирно-банановою масою. Додаємо масляно-цукрову суміш. Всі інгредієнти збиваємо до однорідності.
  • Форму (діаметр близько 18 см) змащуємо олією, викладаємо тісто, розрівнюємо поверхню лопаткою.
  • Випікаємо в духовці (1800
    З) 30 хвилин. Готовий пиріг відразу не дістаємо, залишаємо в духовці півгодини.
  • Подаємо страву посипаємо пиріг цукровою пудрою.