Сирний пиріг з бананами в духовці
Якщо на порозі гості, а часу немає, приготуйте цей ніжний сирний пиріг з оригінальним смаком і банановим ароматом. Готується десерт нескладно і нікого не залишить байдужим. Готовий пиріг прикрасити збитими вершками, цукровою пудрою або свіжими ягодами.
Інгредієнти:
- Сир — 300 г;
- Банан — 1 шт.;
- Яйце — 2 шт.;
- Манка — 3 ст. л.;
- Масло вершкове — 50 г (+1 ст. л.);
- Цукор — 50 г;
- Розпушувач — ½ ч. л.
Спосіб приготування:
- Банан очищаємо, ріжемо на кружечки, потім ще на половинки.
- Масло дістаємо з холодильника, нарізаємо кубиками, розтираємо з цукром.
- Білки відділяємо від жовтків, жовтки з’єднуємо з масляно-цукровою сумішшю, додаємо розпушувач і манку.
- Сир викладаємо у велику миску, додаємо банан. Інгредієнти добре перемішуємо.
- Білки збиваємо з 1 ст. л. цукру в щільну піну і підмішуємо до сирно-банановою масою. Додаємо масляно-цукрову суміш. Всі інгредієнти збиваємо до однорідності.
- Форму (діаметр близько 18 см) змащуємо олією, викладаємо тісто, розрівнюємо поверхню лопаткою.
- Випікаємо в духовці (1800
З) 30 хвилин. Готовий пиріг відразу не дістаємо, залишаємо в духовці півгодини. - Подаємо страву посипаємо пиріг цукровою пудрою.