Пиріг з бананами

Простий пиріг з бананами і шоколадом в мультиварці

Банани чудово поєднуються з бісквітним тістом, надаючи йому неповторний м’який аромат. Особливість цього рецепту — шоколадна стружка, яка робить випічку незвичайною і неймовірно смачною. Пиріг готується швидко — всі інгредієнти послідовно з’єднуються в ручну, немає необхідності вдаватися до допомоги міксера або блендера.
Інгредієнти:

  • Борошно — ½ ст.;
  • Банан — 2 шт. (стиглі плоди);
  • Молоко — 1/3 ст.;
  • Яйце — 2 шт.;
  • Шоколад темний — 100 г;
  • Цукор — ½ ст.;
  • Сіль — щіпка;
  • Порошок для випічки — ½ ч. л.;
  • Сода харчова — 1 ч. л.;
  • Масло вершкове — 1/3 пачки (близько 70 м).

Спосіб приготування:

  • У великій мисці змішуємо сухі компоненти: борошно, соду, порошок для випічки, сіль, цукор.
  • Банани розминаємо виделкою, відправляємо до борошняної суміші. Вбиваємо яйця, масу добре перемішуємо.
  • Масло розтоплюємо, вливаємо в тісто і додаємо молоко. Знову добре перемішуємо інгредієнти до однорідності.
  • Шоколад натираємо на тертці, стружку підмішуємо в тісто.
  • Чашу змащуємо олією, викладаємо тісто. Встановлюємо режим «Випічка» на 60 хвилин.
  • По закінченню режиму перевіряємо готовність пирога, проткнувши його зубочисткою, — її поверхня повинна залишитися сухою. Готовий десерт залишаємо в мультиварці ще на півгодини. Потім виймаємо, перекладаємо на блюдо, нарізаємо і подаємо.