Простий пиріг з бананами і шоколадом в мультиварці
Банани чудово поєднуються з бісквітним тістом, надаючи йому неповторний м’який аромат. Особливість цього рецепту — шоколадна стружка, яка робить випічку незвичайною і неймовірно смачною. Пиріг готується швидко — всі інгредієнти послідовно з’єднуються в ручну, немає необхідності вдаватися до допомоги міксера або блендера.
Інгредієнти:
- Борошно — ½ ст.;
- Банан — 2 шт. (стиглі плоди);
- Молоко — 1/3 ст.;
- Яйце — 2 шт.;
- Шоколад темний — 100 г;
- Цукор — ½ ст.;
- Сіль — щіпка;
- Порошок для випічки — ½ ч. л.;
- Сода харчова — 1 ч. л.;
- Масло вершкове — 1/3 пачки (близько 70 м).
Спосіб приготування:
- У великій мисці змішуємо сухі компоненти: борошно, соду, порошок для випічки, сіль, цукор.
- Банани розминаємо виделкою, відправляємо до борошняної суміші. Вбиваємо яйця, масу добре перемішуємо.
- Масло розтоплюємо, вливаємо в тісто і додаємо молоко. Знову добре перемішуємо інгредієнти до однорідності.
- Шоколад натираємо на тертці, стружку підмішуємо в тісто.
- Чашу змащуємо олією, викладаємо тісто. Встановлюємо режим «Випічка» на 60 хвилин.
- По закінченню режиму перевіряємо готовність пирога, проткнувши його зубочисткою, — її поверхня повинна залишитися сухою. Готовий десерт залишаємо в мультиварці ще на півгодини. Потім виймаємо, перекладаємо на блюдо, нарізаємо і подаємо.