Перлова каша в мультиварці

Перлова каша з грибами і куркою в мультиварці

Плов з перловки припаде до смаку багатьом гурманам, особливо якщо додати ще й трохи грибів. Найсмачнішим страва вийде зі свіжими білими грибами, але можна замінити їх іншими, які опиняться під рукою. Замість стегенець підійдуть і інші частини курки, включаючи філе. Щоб м’ясо було соковитим, рекомендується залишити стегенця на 30 хвилин у холодній воді перед початком приготування.
Інгредієнти:

  • 1 склянку перлової крупи;
  • 400 г курячих стегенець;
  • 200 г грибів;
  • 1 цибулина;
  • 50 г вершкового масла;
  • 2 зубчики часнику;
  • 1 ½ склянки води;
  • 1 морква;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Нарізати цибулю півкільцями, моркву – соломкою, гриби – пластинками.
  • Курячі стегенця ретельно промити і обсушити паперовим рушником.
  • У каструлю викласти вершкове масло і розтопити його в режимі «Випічка».
  • Коли масло повністю розтане, викласти в чашу стегенця і смажити їх з усіх боків до золотистого кольору.
  • До м’яса додати гриби і готувати все ще 15 хвилин під закритою кришкою.
  • У чашу мультиварки викласти цибулю, моркву і подрібнений часник, перемішати.
  • Смажити овочі з м’ясом ще 5 хвилин, додати до них перловку і залити в каструлю мультиварки воду.
  • Все посолити і поперчити, готувати кашу 1 годину в режимі «Гасіння».

Тепер ви знаєте, як готувати перлову кашу в мультиварці. Приємного апетиту!
Перлова каша в мультиварці – це ціле безліч найрізноманітніших рецептів ‒ від смачного десерту, до ситного другої страви. У будь-якому випадку крупа добре розвариться, вийде м’якою і розсипчастою. Головне запам’ятати кілька простих правил, як приготувати перлову крупу в мультиварці, а також уважно прочитати запропоновані рецепти:

  • Перед тим як готувати перлову кашу, потрібно замочити купу в теплій воді і залишити хоча б на 2 години;
  • Перловка під час варіння дуже сильно збільшується в розмірах і розбухає, так що треба брати в 3 рази більше води, ніж крупи. Оскільки мова йде про приготуванні в мультиварці, рідини може знадобитися ще більше;
  • Якщо ви переживаєте, що крупа буде гірчити навіть після вимочування, то безпосередньо перед початком приготування залийте її на 5 хвилин окропом;
  • Готувати перловку в мультиварці можна в режимі «Каша», «Гасіння», «Плов», а якщо цих програм не передбачено – скористатися «Випічкою», трохи збільшивши кількість води;
  • Після готовності обов’язково залишайте кашу в режимі «Підігрів», щоб вона як слід пропарилася.