Перлова каша з грибами і куркою в мультиварці
Плов з перловки припаде до смаку багатьом гурманам, особливо якщо додати ще й трохи грибів. Найсмачнішим страва вийде зі свіжими білими грибами, але можна замінити їх іншими, які опиняться під рукою. Замість стегенець підійдуть і інші частини курки, включаючи філе. Щоб м’ясо було соковитим, рекомендується залишити стегенця на 30 хвилин у холодній воді перед початком приготування.
Інгредієнти:
- 1 склянку перлової крупи;
- 400 г курячих стегенець;
- 200 г грибів;
- 1 цибулина;
- 50 г вершкового масла;
- 2 зубчики часнику;
- 1 ½ склянки води;
- 1 морква;
- Сіль, перець.
Спосіб приготування:
- Нарізати цибулю півкільцями, моркву – соломкою, гриби – пластинками.
- Курячі стегенця ретельно промити і обсушити паперовим рушником.
- У каструлю викласти вершкове масло і розтопити його в режимі «Випічка».
- Коли масло повністю розтане, викласти в чашу стегенця і смажити їх з усіх боків до золотистого кольору.
- До м’яса додати гриби і готувати все ще 15 хвилин під закритою кришкою.
- У чашу мультиварки викласти цибулю, моркву і подрібнений часник, перемішати.
- Смажити овочі з м’ясом ще 5 хвилин, додати до них перловку і залити в каструлю мультиварки воду.
- Все посолити і поперчити, готувати кашу 1 годину в режимі «Гасіння».
Тепер ви знаєте, як готувати перлову кашу в мультиварці. Приємного апетиту!
Перлова каша в мультиварці – це ціле безліч найрізноманітніших рецептів ‒ від смачного десерту, до ситного другої страви. У будь-якому випадку крупа добре розвариться, вийде м’якою і розсипчастою. Головне запам’ятати кілька простих правил, як приготувати перлову крупу в мультиварці, а також уважно прочитати запропоновані рецепти:
- Перед тим як готувати перлову кашу, потрібно замочити купу в теплій воді і залишити хоча б на 2 години;
- Перловка під час варіння дуже сильно збільшується в розмірах і розбухає, так що треба брати в 3 рази більше води, ніж крупи. Оскільки мова йде про приготуванні в мультиварці, рідини може знадобитися ще більше;
- Якщо ви переживаєте, що крупа буде гірчити навіть після вимочування, то безпосередньо перед початком приготування залийте її на 5 хвилин окропом;
- Готувати перловку в мультиварці можна в режимі «Каша», «Гасіння», «Плов», а якщо цих програм не передбачено – скористатися «Випічкою», трохи збільшивши кількість води;
- Після готовності обов’язково залишайте кашу в режимі «Підігрів», щоб вона як слід пропарилася.