Смачна перлова каша з тушонкою в мультиварці
Готувати перловку з тушонкою просто та зручно, адже м’ясо не вимагає додаткової термічної обробки, а жир, який міститься в баночці, відмінно просочують крупу і робить її дуже м’якою. Для цієї страви підійде будь-яка стандартна банка тушонки. Найкраще вимочувати крупу перед початком приготування всю ніч, але якщо кашу потрібно приготувати швидше, час можна зменшити до 3 годин.
Інгредієнти:
- 2 склянки перлової крупи;
- 1 банка тушонки;
- 1 морква;
- 2 ч. л. томатної пасти;
- 1 цибулина;
- 30 мл рослинного масла;
- 5 склянок води;
- Сіль, перець.
Спосіб приготування:
- Перлову крупу замочити в чистій воді.
- Дрібно нарізати цибулю і натерти моркву, змастити чашу мультиварки рослинним маслом.
- Обсмажувати овочі в режимі «Смаження» до золотистого кольору, потім додати до них томатну пасту.
- Перемішати вміст мультиварки і обсмажити ще 5 хвилин.
- До овочів викласти тушонку, потім додати крупу.
- Все добре перемішати і залити зазначеною кількістю води.
- Готувати перловку з тушонкою в режимі «Каша» 1 годину 20 хвилин.
- Через годину кашу посолити і поперчити за смаком.
- Коли час на таймері закінчиться, залишити перловку ще на 15 хвилин у режимі «Підтримка температури».