Перлова каша в мультиварці

Смачна перлова каша з тушонкою в мультиварці

Готувати перловку з тушонкою просто та зручно, адже м’ясо не вимагає додаткової термічної обробки, а жир, який міститься в баночці, відмінно просочують крупу і робить її дуже м’якою. Для цієї страви підійде будь-яка стандартна банка тушонки. Найкраще вимочувати крупу перед початком приготування всю ніч, але якщо кашу потрібно приготувати швидше, час можна зменшити до 3 годин.
Інгредієнти:

  • 2 склянки перлової крупи;
  • 1 банка тушонки;
  • 1 морква;
  • 2 ч. л. томатної пасти;
  • 1 цибулина;
  • 30 мл рослинного масла;
  • 5 склянок води;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Перлову крупу замочити в чистій воді.
  • Дрібно нарізати цибулю і натерти моркву, змастити чашу мультиварки рослинним маслом.
  • Обсмажувати овочі в режимі «Смаження» до золотистого кольору, потім додати до них томатну пасту.
  • Перемішати вміст мультиварки і обсмажити ще 5 хвилин.
  • До овочів викласти тушонку, потім додати крупу.
  • Все добре перемішати і залити зазначеною кількістю води.
  • Готувати перловку з тушонкою в режимі «Каша» 1 годину 20 хвилин.
  • Через годину кашу посолити і поперчити за смаком.
  • Коли час на таймері закінчиться, залишити перловку ще на 15 хвилин у режимі «Підтримка температури».