Перлова розсипчаста каша з м’ясом в мультиварці
З баранячими реберцями перловка вийде дійсно дуже розсипчастою, вона просочиться м’ясним соком і ароматами спецій. При цьому страва доповнить приголомшливий соус песто з базиліка. Для нього рекомендується використовувати зелені, а не фіолетові листочки. Також важливо всі інгредієнти для соусу товкти у ступці з допомогою маточки, а не подрібнювати в блендері. Сир для цієї страви краще всього підійде овечий, але можна скористатися і більш доступним видом цього продукту.
Інгредієнти:
- 2 склянки перлової крупи;
- 700 г баранячих реберець;
- 3 зубчики часнику;
- 100 мл оливкової олії;
- 75 г кедрових горішків;
- 3 пучка базиліка;
- 50 г твердого сиру;
- 1 цибулина;
- 3 гілочки розмарину;
- Сіль, перець.
Спосіб приготування:
- Перловку залити теплою водою і вимочувати 3 години.
- Дрібно нарізати листочки базиліка і викласти їх у ступку.
- До базиліку додати дрібку солі, потім все потовкти товкачем.
- Перекласти отриману суміш у глибоку мисочку і заправити двома ложками оливкової олії.
- Нарізати дрібними кубиками зубчик часнику, потовкти його в ступці і змішати з базиліком.
- У чашу мультиварки без додавання олії викласти кедрові горішки.
- Включити режим «Випічка» і дочекатися, поки горішки стануть рум’яними.
- Дістати з чаші половину горіхів, також потовкти у ступці і додати в миску до базиліку і часнику.
- Інші горішки, часто помішуючи, довести до золотистого кольору.
- Дрібно натерти сир і змішати його з соусом, додати оливкову олію, поки вміст миски не стане схожою на густу сметану.
- Додати до соусу залишилися горішки, все перемішати.
- Реберця ретельно промити і обсушити, з усіх боків натерти їх перцем і сіллю.
- У каструлю налити рослинне масло і смажити реберця з кожного боку по 3 хвилини в режимі «Смаження».
- Дрібно нарізати цибулю і часник і викласти їх до ребрышкам.
- Ще трохи обсмажити всі інгредієнти, потім додати в каструльку розмарин і змінити режим «Випічка».
- Перловку викласти в насадку для приготування страв на пару, встановити її над реберцями.
- Готувати крупу 40 хвилин, потім змішати перловку з соусом і подавати з реберцями.