Перлова каша в мультиварці

Перлова розсипчаста каша з м’ясом в мультиварці

З баранячими реберцями перловка вийде дійсно дуже розсипчастою, вона просочиться м’ясним соком і ароматами спецій. При цьому страва доповнить приголомшливий соус песто з базиліка. Для нього рекомендується використовувати зелені, а не фіолетові листочки. Також важливо всі інгредієнти для соусу товкти у ступці з допомогою маточки, а не подрібнювати в блендері. Сир для цієї страви краще всього підійде овечий, але можна скористатися і більш доступним видом цього продукту.
Інгредієнти:

  • 2 склянки перлової крупи;
  • 700 г баранячих реберець;
  • 3 зубчики часнику;
  • 100 мл оливкової олії;
  • 75 г кедрових горішків;
  • 3 пучка базиліка;
  • 50 г твердого сиру;
  • 1 цибулина;
  • 3 гілочки розмарину;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Перловку залити теплою водою і вимочувати 3 години.
  • Дрібно нарізати листочки базиліка і викласти їх у ступку.
  • До базиліку додати дрібку солі, потім все потовкти товкачем.
  • Перекласти отриману суміш у глибоку мисочку і заправити двома ложками оливкової олії.
  • Нарізати дрібними кубиками зубчик часнику, потовкти його в ступці і змішати з базиліком.
  • У чашу мультиварки без додавання олії викласти кедрові горішки.
  • Включити режим «Випічка» і дочекатися, поки горішки стануть рум’яними.
  • Дістати з чаші половину горіхів, також потовкти у ступці і додати в миску до базиліку і часнику.
  • Інші горішки, часто помішуючи, довести до золотистого кольору.
  • Дрібно натерти сир і змішати його з соусом, додати оливкову олію, поки вміст миски не стане схожою на густу сметану.
  • Додати до соусу залишилися горішки, все перемішати.
  • Реберця ретельно промити і обсушити, з усіх боків натерти їх перцем і сіллю.
  • У каструлю налити рослинне масло і смажити реберця з кожного боку по 3 хвилини в режимі «Смаження».
  • Дрібно нарізати цибулю і часник і викласти їх до ребрышкам.
  • Ще трохи обсмажити всі інгредієнти, потім додати в каструльку розмарин і змінити режим «Випічка».
  • Перловку викласти в насадку для приготування страв на пару, встановити її над реберцями.
  • Готувати крупу 40 хвилин, потім змішати перловку з соусом і подавати з реберцями.