Пельмені в мультиварці

Пельмені, запечені зі сметаною в мультиварці

Із звичайних заморожених пельменів, придбаних в магазині, можна приготувати смачну вишукане блюдо. У цьому рецепті ми пропонуємо запекти пельмені під сметанним соусом. Страва добре підійде в якості вечері на швидку руку, адже для його приготування буде потрібно мінімум зусиль і часу. Готові пельмені посипайте свіжої рубаною зеленню, подавайте з кетчупом, соєвим соусом або майонезом.
Інгредієнти:

  • пельмені — 500 г;
  • сметана — 100 мл;
  • вода — 1 мультистакан;
  • сир — 100 г;
  • олія — для змащування;
  • сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Чашу мультиварки змащуємо маслом, в один шар викладаємо заморожені пельмені (на відстані 5 мм один від одного).
  • Сметану з’єднайте з водою, додаємо сіль, перець. Масу добре перемішуємо.
  • Пельмені заливаємо сметанною сумішшю.
  • Встановлюємо режим «Випічка» на 20 хвилин.
  • За 5 хвилин за закінчення режиму кришку мультиварки відкриваємо, посипаємо пельмені тертим сиром і запікаємо до появи звукового сигналу.
  • Готові пельмені подаємо зі свіжою зеленню, овочами, соусами.

Тепер ви знаєте, як готувати пельмені в мультиварці. Приємного апетиту!
Пельмені вважаються одним з найулюбленіших страв багатьох росіян. Аромат гарячих пельменів під зеленню і сметаною викликає захоплення навіть у самих вибагливих гурманів. З появою на кухні мультиварки процес приготування цієї страви став простіше і цікавіше. Крім традиційної варіння у воді, пельмені можна посмажити, запекти, згасити, можна зробити з ними суп або приготувати на пару. Ми підібрали найбільш апетитні і прості рецепти, які дозволяють економити час і пригостити домочадців ситним вечерею в лічені хвилини. Про те, як смачно приготувати пельмені в мультиварці, розкажуть досвідчені кулінари:

  • Рослинне масло, в якому смажилися пельмені, можна використовувати повторно. Дайте йому охолонути, процідіть через марлю (щоб видалити осад) і перелийте в скляну ємність. Зберігайте таке масло в холодильнику.
  • Якщо готуєте на пару, то обов’язково змастіть кошик-пароварку маслом, інакше пельмені прилипнуть до її поверхні.
  • Правильно вибирайте пельмені при покупці. Зверніть увагу на строк придатності: він не може перевищувати 30 днів, інакше пельмені додавалися консерванти.
  • Не купуйте пельмені жовтуватого або сіруватого кольору, з потрісканою тестовою оболонкою — це ознаки низької якості продукту. Жовтуватий колір говорить про те, що в тісто додавали барвники для маскування поганої якості виробів. Якісні пельмені мають гладку і рівну поверхню білого кольору і при струшуванні пачки чітко стукають один про одного.