Пельмені, варені на пару в мультиварці
Зазвичай варять на пару манти, але ми пропонуємо приготувати саме пельмені. Можна використовувати вже готові, придбані в магазині, або зліпити домашні. Такий спосіб приготування має свої плюси: пельмені не зліпляться і не розваряться, господині не потрібно стежити за каструлею, перемішувати і контролювати ступінь готовності продукту. Все зробить мультиварка.
Інгредієнти:
- пельмені — 300 г;
- вода — 1,5 л;
- масло вершкове — 1 ст. л.;
- лавровий лист — 1 шт.
Спосіб приготування:
- У мультиварочную чашу вливаємо воду, додаємо лавровий лист.
- Кошик-пароварку змащуємо вершковим маслом. Викладаємо пельмені (заморожені) в один шар.
- Кошик встановлюємо в мультиварку, закриваємо кришку. Вибираємо режим «Варка на пару», готуємо 25 хвилин. Якщо через зазначений час пельмені будуть ще не готові, то збільшуємо час на 15 хвилин.
- Готові пельмені подаємо з традиційною сметаною, гірчицею або іншим улюбленим соусом.