Просте печиво «Трикутники» з сиру
Напевно подібне печиво не раз траплялося вам на очі
кондитерських магазинах. Тим не менш, його легко можна приготувати і в домашніх
умовах. Воно дуже добре пропікається навіть при відносно невисокій
температурі, виходить ніжним і солодким. При бажанні готове печиво можна
присипати цукровою пудрою.
Інгредієнти:
- 250г сиру;
- 250г вершкового масла;
- 300г борошна;
- 3 яйця;
- 150г цукру;
- ½ч.л. соди;
- 1 пакетик ванільного цукру.
Спосіб приготування:
- Борошно
просіяти і помістити в глибоку мисочку; - Перед
тим, як готувати, масло заморозити, потім натерти на тертці в ту ж
посуд; - Перемішати,
отриману масу «порубати» ножем у дрібну крихту; - Сир
перетерти, додати в загальну тарілку; - Соду
погасити оцтом і вилити до тесту; - Висипати
пакетик ванільного цукру, інтенсивно перешкодити і відставити на
10-15 хвилин; - Замісити
тісто (воно повинно вийти м’яким), скачати в кулю, загорнути в харчову
плівку; - Перекласти
тісто в холодильник на 10 хвилин; - Поділити
охолоджене тісто на три шматочки і кожен розкачати до товщини 5 мм; - Склянкою
або чашкою вирізати однакові круглі коржі; - Підготувати
дві невеличкі мисочки: в одній збити яйця, у другу насипати цукор; - Кожну
корж спочатку занурити в яєчну суміш, а потім у цукор; - Згорнути
навпіл і повторити процедуру; - Ще
раз згорнути і ще раз обмокнуть так, щоб вийшли трикутнички; - Деко
змастити маслом, викласти печиво і запікати 25 хвилин при температурі 170
градусів.
Тепер ви знаєте, як готувати печиво з сиру. Приємного апетиту!
Печиво з сиру – це дуже смачний і корисний десерт, який
прикрасить собою будь-яке чаювання. Від цього блюда в захваті і дорослі, і діти, і
самі кулінари, оскільки воно не потребує багато часу на приготування. Для тих, хто
стикається з таким печивом вперше, знадобиться кілька корисних порад:
- Подрібнити печиво для чізкейку простіше всього за допомогою
блендера. Випікати таке «тісто» потрібно при досить низькій температурі (не
понад 180 градусів); - Для печива краще всього брати сир середньої жирності;
- Якщо печиво набуло апетитну золотисту скоринку, значить,
воно готове і духовку можна відключати; - Перед приготуванням сир потрібно подрібнити. Простіше всього
це зробити, протерши його через сито, але можна скористатися і звичайною
вилкою; - Трохи урізноманітнити стіл допоможуть всілякі кондитерські
форми для печива. Чим більше їх різновидів ви використовуєте, тим веселіше
вийде блюдо.