Печиво з сиру

Торт чізкейк з печива і сиру

Чізкейк – це один з найпопулярніших десертів в Європі.
Його легко можна зробити вдома з печива, не витрачаючи зайвий час на підготовку
тесту. Міняти начинки можна на свій розсуд, але цей вишнево-шоколадний
варіант по праву може зайняти перші позиції в меню будь-якого ресторану.
Інгредієнти:

  • 1 ½ склянки шоколадного печива (меленого);
  • 500г сиру;
  • 1 склянка сметани;
  • ½ Склянки згущеного молока;
  • 1 ½ склянки цукру;
  • 3ст.л. какао (порошку);
  • 1ст.л. вершкового масла;
  • 1ст.л. лимонного соку;
  • 3 яйця;
  • 2ч.л. ваніліну;
  • 2ч.л. крохмалю;
  • 2 склянки черешні (свіжої або замороженої);
  • 100г чорного шоколаду.

Спосіб приготування:

  • Вишню
    помити, видалити кісточки, зробити пюре за допомогою блендера;
  • Перекласти
    вишневу масу в каструльку;
  • Додати
    до вишні крохмаль, ¼ склянки цукру і лимонний сік, перемішати;
  • Поставити
    каструльку на вогонь і варити 3-4 хвилини після закипання, постійно
    помішувати;
  • Мелене
    печиво викласти в глибоку миску;
  • Додати
    ¼ Склянки цукру і розтоплене масло;
  • Одне
    яйце розбити і відокремити білок від жовтка;
  • Додати
    білок в миску з печивом, перемішати;
  • Змастити
    форму для випічки маслом і викласти отриману масу, піднявши тісто по
    боків на 3см;
  • Розігріти
    духовку до 150 градусів і запікати корж 10 хвилин;
  • Сир
    протерти, перекласти в окрему тарілку, зручну для змішування;
  • Додати
    до сиру згущене молоко, сметану, 2 яйця, весь цукор, що залишився, какао і
    ванілін;
  • Шоколад
    розтопити на водяній бані і також вилити до сиру;
  • Збити
    весь вміст тарілки в однорідну масу;
  • Дістати
    з духовки основу для чізкейку і рівномірно розподілити по ній начинку;
  • Випікати
    при тій же температурі ще 40 хвилин;
  • Готовий
    торт змастити зверху постигла вишневої масою;
  • Поставити
    чізкейк в холодильник на 4 години.