Торт чізкейк з печива і сиру
Чізкейк – це один з найпопулярніших десертів в Європі.
Його легко можна зробити вдома з печива, не витрачаючи зайвий час на підготовку
тесту. Міняти начинки можна на свій розсуд, але цей вишнево-шоколадний
варіант по праву може зайняти перші позиції в меню будь-якого ресторану.
Інгредієнти:
- 1 ½ склянки шоколадного печива (меленого);
- 500г сиру;
- 1 склянка сметани;
- ½ Склянки згущеного молока;
- 1 ½ склянки цукру;
- 3ст.л. какао (порошку);
- 1ст.л. вершкового масла;
- 1ст.л. лимонного соку;
- 3 яйця;
- 2ч.л. ваніліну;
- 2ч.л. крохмалю;
- 2 склянки черешні (свіжої або замороженої);
- 100г чорного шоколаду.
Спосіб приготування:
- Вишню
помити, видалити кісточки, зробити пюре за допомогою блендера; - Перекласти
вишневу масу в каструльку; - Додати
до вишні крохмаль, ¼ склянки цукру і лимонний сік, перемішати; - Поставити
каструльку на вогонь і варити 3-4 хвилини після закипання, постійно
помішувати; - Мелене
печиво викласти в глибоку миску; - Додати
¼ Склянки цукру і розтоплене масло; - Одне
яйце розбити і відокремити білок від жовтка; - Додати
білок в миску з печивом, перемішати; - Змастити
форму для випічки маслом і викласти отриману масу, піднявши тісто по
боків на 3см; - Розігріти
духовку до 150 градусів і запікати корж 10 хвилин; - Сир
протерти, перекласти в окрему тарілку, зручну для змішування; - Додати
до сиру згущене молоко, сметану, 2 яйця, весь цукор, що залишився, какао і
ванілін; - Шоколад
розтопити на водяній бані і також вилити до сиру; - Збити
весь вміст тарілки в однорідну масу; - Дістати
з духовки основу для чізкейку і рівномірно розподілити по ній начинку; - Випікати
при тій же температурі ще 40 хвилин; - Готовий
торт змастити зверху постигла вишневої масою; - Поставити
чізкейк в холодильник на 4 години.