Печінка в сметані

Яловича печінка, тушкована в сметані

Тушкована яловича печінка поєднується з будь-яким гарніром і викликає щирий захват у всіх гурманів. Якщо ж до цього блюда додати ще й ароматні спеції, то воно точно справить фурор серед гостей і домочадців. Сметанний соус вважається самим ніжним і низькокалорійним з усіх можливих підлив для печінки, так що страва вийде практично дієтичним. При бажанні замість сушеної зелені можна взяти свіжу, але не варто занадто перестаратися з цим інгредієнтом.
Інгредієнти:

  • 400 г яловичої печінки;
  • 1 стакан води;
  • 5 ст. л. сметани;
  • 1 цибулина;
  • 2 зубчики часнику;
  • 1 ст. л. борошна;
  • 2 ст. л. рослинної олії;
  • 1 ч. л. солодкої паприки;
  • ½ Ч. л. чорного меленого перцю;
  • ½ Ч. л. мускатного горіха;
  • 1 ч. л. сушеного кропу;
  • ½ Ч. л. коріандру;
  • Сіль.

Спосіб приготування:

  • Печінку промити, видалити плівку.
  • Нарізати печінку смужками, розігріти сковороду.
  • Викласти на гарячу сковороду шматочки печінки і смажити, поки не піде зайва рідина.
  • Подрібнити цибулю, висипати його на сковороду до печінки і влити туди ж 2 ложки рослинної олії.
  • Все перемішати, додати пропущений через прес часник, а також всі спеції (сіль і перець поки не додавати).
  • Дарувати печінка ще 5 хвилин, потім влити на сковороду воду (півсклянки).
  • Коли вода закипить, покласти все на середньому вогні 10 хвилин.
  • В загальну сковороду додати сметану, сіль і перець за смаком.
  • У воді, що залишилася розвести борошно, вилити отриману суміш до печінки.
  • Коли соус загусне, зняти сковороду з вогню і залишити під кришкою ще на 15 хвилин.