Яловича печінка, тушкована в сметані
Тушкована яловича печінка поєднується з будь-яким гарніром і викликає щирий захват у всіх гурманів. Якщо ж до цього блюда додати ще й ароматні спеції, то воно точно справить фурор серед гостей і домочадців. Сметанний соус вважається самим ніжним і низькокалорійним з усіх можливих підлив для печінки, так що страва вийде практично дієтичним. При бажанні замість сушеної зелені можна взяти свіжу, але не варто занадто перестаратися з цим інгредієнтом.
Інгредієнти:
- 400 г яловичої печінки;
- 1 стакан води;
- 5 ст. л. сметани;
- 1 цибулина;
- 2 зубчики часнику;
- 1 ст. л. борошна;
- 2 ст. л. рослинної олії;
- 1 ч. л. солодкої паприки;
- ½ Ч. л. чорного меленого перцю;
- ½ Ч. л. мускатного горіха;
- 1 ч. л. сушеного кропу;
- ½ Ч. л. коріандру;
- Сіль.
Спосіб приготування:
- Печінку промити, видалити плівку.
- Нарізати печінку смужками, розігріти сковороду.
- Викласти на гарячу сковороду шматочки печінки і смажити, поки не піде зайва рідина.
- Подрібнити цибулю, висипати його на сковороду до печінки і влити туди ж 2 ложки рослинної олії.
- Все перемішати, додати пропущений через прес часник, а також всі спеції (сіль і перець поки не додавати).
- Дарувати печінка ще 5 хвилин, потім влити на сковороду воду (півсклянки).
- Коли вода закипить, покласти все на середньому вогні 10 хвилин.
- В загальну сковороду додати сметану, сіль і перець за смаком.
- У воді, що залишилася розвести борошно, вилити отриману суміш до печінки.
- Коли соус загусне, зняти сковороду з вогню і залишити під кришкою ще на 15 хвилин.