Котлети на пару

Котлети на пару – це одне з улюблених страв всіх прихильників здорового харчування. Завдяки такій обробці в них зберігаються всі корисні речовини, але при цьому практично не залишається жиру. Калорійність страви прагне до мінімуму, що також дозволяє скинути зайву вагу, не відмовляючи собі і близьким у ситному вечері.
Парові котлети починають готувати для маленьких дітей вже з першого року життя, використовуючи самий скромний склад. Це може бути м’ясний або рибний фарш, борошно, панірувальні сухарі, цибулю, яйця і хлібний м’якуш. Для дорослих також додають твердий сир, всілякі спеції, часник, молоко, овочі і гриби.
Котлети на пару не обов’язково повинні бути з фаршу. Їх часто готують з різних овочів, натертих на дрібній тертці. При цьому деякі з них можуть бути і солодкими і солоними.
Для приготування котлет на пару використовують не тільки пароварку, але також мультиварку зі спеціальною насадкою. У відсутність цієї техніки, можна просто налити в каструлю воду і встановити на неї друшляк.
Котлети, приготовлені на пару, подають разом з гарніром, або ж просто прикрашають свіжою зеленню. До овочевого страви в якості соусу ідеально підійде сметана.