Паштет із свинячої печінки

Паштет із свинячої печінки – це дивно ніжне блюдо, з яким можна зробити безліч смачних і цікавих страв. Також його часто подають до столу як основна частування, доповнюючи гарніром. Багато воліють паштет із свинячої печінки купувати у вже готовому вигляді, але достатньо один раз приготувати його в домашніх умовах, і ви вже ніколи не повернетесь до магазинних варіантами. До того ж, роблячи подібне ласощі самостійно, можна вдосталь експериментувати з його смаком і консистенцією.
Щоб зробити паштет із свинячої печінки, її спочатку потрібно обсмажити на сковороді або в мультиварці. Також про готовність доводять і всі інші інгредієнти, а потім все змішують в однорідну пасту з допомогою блендера. Щоб паштет із свинячої печінки вийшов ніжним, до субпродуктів додають вершки або молоко, а також вершкове масло.
Ситним зробити це блюдо допоможуть такі продукти, як обсмажені овочі, м’ясо (вирізка), сало або шпик, м’якоть білого хліба, гриби. Також у складі часто зустрічаються яйця, які допомагають досягти потрібної консистенції паштету з свинячої печінки.
Важливою частиною приготування свинячого паштету є додавання спецій і прянощів. Саме від них залежить аромат страви, тому можна проявити свою кулінарну фантазію по повній програмі. Відмінно зі свинячою печінкою поєднується кмин, гвоздика, запашний і чорний перець, лавровий лист, часник, мускатний горіх і ін Деякі з них виймають із загальної посуду перед подрібненням печінки, інші ж залишаються всередині паштету.
Подавати паштет із свинячої печінки до столу можна цілим шматком, порційно, зробити з його допомогою ситні бутерброди або канапе, а також зробити апетитний рулет з начинкою з масла або овочів з майонезом.