Смажені пельмені

Смажені пельмені для деяких все ще залишаються дикістю, інші ж давно ввели їх в свій звичний раціон. Наприклад, у Китаї вони є традиційним блюдом і обов’язково з’являються на столах у переддень Нового року. При цьому рецептів такого ласощі придумано безліч. Вони відрізняються і способом обжарювання, і складом фаршу з тестом, і величиною пельменів, і навіть тим, як називаються ці «молодші брати» чебуреків.
В домашніх умовах порадувати себе подібної вкусностью гранично просто. Достатньо купити упаковку напівфабрикатів в супермаркеті, і вже через 15 хвилин на столі буде смачне і ароматне блюдо. При цьому ніхто не забороняє зробити пельмені самостійно, використовуючи улюблене тісто і фарш.
Заморожені або тільки що зліплені пельмені обсмажують на рослинній олії, часто додаючи до неї невелику кількість води. Крім того, можна використовувати додаткову заправку на основі сметани, майонезу, томатної пасти або соєвого соусу.
Разом з смаженими пельменями часто тушкують овочі і гриби, додають до них яйця, твердий сир, зелень і пр. Страву готують в мікрохвильовці, в мультиварці, в духовці або на сковороді. Готові смажені пельмені можна подавати гарячими, доповнивши блюдо соусом, якщо його спочатку не було в рецепті.