Котлети з курячого фаршу

Котлети з курячого фаршу – одне з найпопулярніших страв російської кухні. Існує безліч різних рецептів, які можуть разюче відрізнятися один від одного. Одні з них займають лише 10-15 хвилин, а інші вимагають не тільки часу, але і непересічних кулінарних здібностей.
Найпростіше приготувати котлети, використовуючи вже готовий фарш. Щоб не задовольнятися непізнаною сумішшю з магазину, краще заздалегідь зробити вдома кілька заготовок і залишити їх у холодильнику. Тоді достатньо лише розморозити фарш, зліпити котлети і обсмажити їх на рослинній олії.
Окремою категорією цієї страви є котлети, запечені в духовці. Таке частування вимагає більше уваги, але зате його сміливо можна запропонувати гостям на свято. Найпопулярніші котлетки з духовки – це пожарські і київські. Зовнішній вигляд страви значно покращують панірувальні сухарі, які можна придбати в магазині або приготувати самостійно.
«Чистим» фарш практично не використовують. Щоб збільшити обсяг в нього кладуть хлібний м’якуш, розмочений у вершках або молоці. Для ще більшого різноманіття смаку можна додати у фарш зелень, сир, вершкове масло або інші види м’яса.
Подають котлети з курячого фаршу гарячими, відразу ж після приготування. До цієї страви обов’язково потрібно приготувати гарнір. Це можуть бути будь-які каші, макаронні вироби, картоплю чи овочі.