Маринад для шашлику

Маринад для шашлику – це обов’язкова умова приготування смачної страви, без виконання якого можна навіть не починати розводити багаття. Для кожного м’яса придумано сотні окремих рецептів, одні з яких зроблять його більш соковитим, інші – м’яким, треті додадуть солодкуватий або гострий присмак. Правильно вибраний і зроблений маринад може докорінно поміняти всі характеристики страви, перетворивши його в царське частування.
Маринад для шашлику вибирають залежно від виду м’яса. У його завдання входить наситити шашлик спеціями і зробити його більш м’яким. Це допомагає не тільки поліпшити смак, але і прискорити час приготування на багатті. Маринад готують, просто змішуючи всі інгредієнти в одній глибокій ємності. Деякі його види попередньо кип’ятять.
Більш жорсткого м’яса для потрібної консистенції необхідний якийсь кислий інгредієнт, будь то оцет, сухе вино, лимонний сік, лайм, ківі та ін Якщо ж шашлик планується з ніжного м’яса (курка, телятина тощо), то досить замаринувати його в спеціях, майонезі, кетчупі або овочах.
Також, перед тим, як приготувати маринад, потрібно визначитися в кількості вільного часу. Існують швидкі рецепти, які дозволять отримати заготовку для шашлику вже через 20-30 хвилин. Інші ж мають на увазі тривалий вплив, тому м’ясо доведеться залишити в маринаді на 6-12 годин.
Маринад для шашлику використовують не тільки для підготовки м’яса, але і в процесі смаження. Щоб шматочки вийшли більш соковитими і не згоріли на багатті, їх періодично поливають маринадом. Якщо ж в його складі присутні овочі, то можна їх також нанизати на шампур.