Котлети з фаршу

Котлети з фаршу з давніх часів завоювали одне з перших
місць по популярності у світовій кулінарії. Їх можна знайти не тільки в домашньому
раціоні, але і в меню навіть самих дорогих ресторанів.
Приготування котлет починається з підготовки фаршу. Для
цього підійде будь-яке м’ясо або риба, які опиняться під рукою. З рибного або
м’ясного філе видалити кістки, промити і пропустити його через м’ясорубку.
На сьогоднішній день багато господинь використовують вже готовий фарш, щоб
заощадити час.
Щоб трохи урізноманітнити смак, зробити котлетки більше
поживними та збільшити їх кількість, до фаршу можна додати хлібний м’якуш,
картопля, рис, різні каші та ін. Також обов’язковим компонентом для фаршу
котлет є ріпчасту цибулю.
Способів, як готувати котлети, також досить багато. Їх
можна запекти в духовці або мультиварці, приготувати на пару, посмажити або
загасити. В залежності від вибраного рецепту буде змінюватись не тільки
смак, але і калорійність котлет.
Окремою стравою можна назвати котлети з фаршу з підливою. Вони
відмінно підходять для домашнього обіду, легко готуються і вигідно доповнюють будь-який
гарнір.
У вигляді самостійної страви котлети подають рідко. Зазвичай до
ним додають рис або овочі, каші, смажену картоплю або пюре, макарони тощо
Блюдо досить смачне і приваблива на вигляд, щоб стати основним
частуванням під час свята. Додаткової сервірування для котлет не
знадобиться.