Шніцель зі свинини

Шніцель зі свинини давно вже вважається споконвічно австрійським стравою, тим не менш, його прабатьками були італійські кулінари. Цей традиційний шніцель передбачає використання яловичини. При цьому м’ясо відбирають дуже педантично, перевіряючи його форму, колір, консистенцію і сорт. Для домашньої вечері навряд чи хто-небудь буде дотримуватися стільки тонкощів, тому смачні відбивні по-віденськи можна приготувати з будь-якого вподобаного м’яса.
Варіантів приготування шніцеля з часом стає все більше. На сьогоднішній день його можна зробити з м’якоті свинини, відбивши її молоточком. Також часто перемелюють м’ясо у фарш та формують биточки вже з нього. Крім того, можна зробити шніцель січений, просто дрібно нарізавши свинину кубиками. У будь-якому випадку шматок м’яса повинен бути великим, плоским і довгастим.
Як кляру для шніцеля використовують яйця, борошно і панірувальні сухарі. Занадто багато спецій також не знадобиться. Традиційно м’ясо просто натирають сіллю і перцем, хоча багато кулінари вважають за краще урізноманітнити його смак і аромат сушеними травами і прянощами.
Шніцель зі свинини можна подати разом з гарніром, або ж як самостійну страву, доповнивши соусом. Часто разом з м’ясом на тарілку кладуть нарізка з свіжих овочів, смажені яйця, зелень і бекон. В домашніх умовах шніцель смажать на сковороді або в мультиварці з невеликим додаванням рослинної олії.