Куряча печінка в сметані з грибами
Куряча печінка в сметані – це вже дуже смачно, але з додаванням грибів це страва перетворюється на чудове ласощі. Чим-то воно буде нагадувати жульєн, адже інші продукти також доповнить твердий сир. Печериці при цьому підходять найкраще, оскільки вони поєднуються і з соусом, і з основним інгредієнтом частування. Підлива вийде ніжною, густий і дуже ароматною. Ідеальним гарніром до печінки стане картопляне пюре. Щоб сир був не м’яким, а схопився скоринкою, потрібно перекласти страву у форму для випічки, посипати сиром і запекти 10 хвилин при 200 градусах.
Інгредієнти:
- 500 г курячої печінки;
- 1 цибулина;
- 150 р сметани;
- 150 г печериць;
- 120 мл води;
- 2 ч. л. борошна;
- 70 г твердого сиру;
- 30 г вершкового масла;
- Сіль, перець.
Спосіб приготування:
- Нарізати цибулю півкільцями, на сковороді розтопити вершкове масло.
- Обсмажити цибулю на вершковому маслі до прозорості.
- Нарізати печериці пластинками, додати на сковороду.
- Курячу печінку промити, зрізати протоки, плівки і зайвий жир.
- Викласти печінку в загальну сковороду і накрити кришкою.
- Тушкувати все на середньому вогні приблизно 20 хвилин, зрідка перемішуючи інгредієнти.
- Змішати борошно і сметану, викласти їх на сковороду і все добре перемішати.
- Додати воду, сіль і перець за смаком.
- Гасити печінка ще 10 хвилин на невеликому вогні, потім посипати тертим сиром.
- Зняти сковороду з вогню, накрити кришкою і дати постояти 5 хвилин для розплавлення сиру.