Печінка в сметані

Куряча печінка в сметані з грибами

Куряча печінка в сметані – це вже дуже смачно, але з додаванням грибів це страва перетворюється на чудове ласощі. Чим-то воно буде нагадувати жульєн, адже інші продукти також доповнить твердий сир. Печериці при цьому підходять найкраще, оскільки вони поєднуються і з соусом, і з основним інгредієнтом частування. Підлива вийде ніжною, густий і дуже ароматною. Ідеальним гарніром до печінки стане картопляне пюре. Щоб сир був не м’яким, а схопився скоринкою, потрібно перекласти страву у форму для випічки, посипати сиром і запекти 10 хвилин при 200 градусах.
Інгредієнти:

  • 500 г курячої печінки;
  • 1 цибулина;
  • 150 р сметани;
  • 150 г печериць;
  • 120 мл води;
  • 2 ч. л. борошна;
  • 70 г твердого сиру;
  • 30 г вершкового масла;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Нарізати цибулю півкільцями, на сковороді розтопити вершкове масло.
  • Обсмажити цибулю на вершковому маслі до прозорості.
  • Нарізати печериці пластинками, додати на сковороду.
  • Курячу печінку промити, зрізати протоки, плівки і зайвий жир.
  • Викласти печінку в загальну сковороду і накрити кришкою.
  • Тушкувати все на середньому вогні приблизно 20 хвилин, зрідка перемішуючи інгредієнти.
  • Змішати борошно і сметану, викласти їх на сковороду і все добре перемішати.
  • Додати воду, сіль і перець за смаком.
  • Гасити печінка ще 10 хвилин на невеликому вогні, потім посипати тертим сиром.
  • Зняти сковороду з вогню, накрити кришкою і дати постояти 5 хвилин для розплавлення сиру.