Печінка в сметані

Печінка в сметані – страва дуже ніжне, смачне і незвичайне. Воно стає прекрасною альтернативою звичним м’ясних ласощів і дозволяє трохи урізноманітнити раціон. До того ж у печінці міститься безліч унікальних речовин, які сприятливо впливають на людину. Вона допомагає відновлювати кров, покращує травлення, очищає і тонізує весь організм. Тим не менше її не рекомендують пропонувати маленьким діткам, адже цей продукт все ж є досить специфічним, і дитяче травлення може не впоратися з певними ферментами.
Печінку в сметані можна приготувати курячу, свинячий або яловичу. При цьому курячу можна використовувати цілком, а ось великі шматочки доведеться попередньо подрібнити. В іншому немає нічого складного в процесі приготування цієї страви. Досить просто додати до практично готової печінці трохи сметани і улюблених приправ, щоб отримати смачний і ароматний соус. У нього також іноді додають трохи борошна для густоти.
Також разом з печінкою можна обсмажити або загасити різні овочі і гриби, а також додати до готового блюда трохи твердого сиру. Подають печінку зі сметаною разом з ситним гарніром. Це може бути картопля, різні каші, рис, макаронні вироби та ін При цьому потрібно викласти печінку разом з соусом, який просочить собою гарнір і страва вийде дуже соковитим і тане в роті.
Печінку зі сметаною подають до столу гарячою без додаткових соусів і приправ. Прикрасити страву можна свіжою зеленню.