Курячі котлети рубані

Курячі котлети рубані – це легке, але в той же час соковите блюдо, яке сучасні господині частенько готують для домашньої трапези. Його простий склад дозволяє запропонувати таке частування навіть маленьким діткам і смачно перекусити під час дієти. Різні цікаві доповнення традиційних рубаних котлет деколи перетворюють їх на справжні витвори мистецтва, гідні будь-якого ресторанного меню.
Фарш для рубаних котлет отримують, просто нарізаючи філе дуже дрібними кубиками. В нього додають сіль, перець, яйця, цибулю, а також якийсь жирний молочний продукт. На його роль підходить кефір, сметана або майонез. Щоб при цьому фарш не став занадто рідким, в нього кладуть борошно, манку, крохмаль або вівсяні пластівці. Як необов’язкових, але дуже смачних інгредієнтів виступають гриби, твердий або плавлений сир, кабачки, зелень та ін При цьому яскраві складові дозволяють не тільки поліпшити смак, але і зробити котлети більш цікавими на вигляд.
Готувати січені курячі котлети можна будь-яким зручним способом. Для цього підійде духовка, сковорода, паро – або мультиварка. У будь-якому випадку страва буде готове через 20-30 хвилин, не вимагаючи до себе особливої уваги під час приготування. Подають рубані котлети з ситним гарніром або нарізкою зі свіжих овочів.

Рубані котлети з курячого філе з майонезом

Подібні прості рецепти дозволять зустріти сім’ю смачною вечерею, навіть якщо витрачати час на приготування вишуканої страви зовсім не хочеться. Принадність рубаних котлет в тому, що для них достатньо лише подрібнити всі інгредієнти змішати в одній ємності. Для фінальної обжарювання не рекомендується використовувати занадто багато рослинної олії.
Інгредієнти:

  • 500 г курячого філе;
  • 1 цибулина;
  • 2 яйця;
  • 1 ст. л. крохмалю;
  • 100 г майонезу;
  • 2 ст. л. кропу;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Промити і дуже дрібно нарізати куряче філе, скласти в глибоку миску.
  • Подрібнити зелень і цибулю, додати до м’яса, посолити і поперчити.
  • Вбити в ту ж тарілку яйця, засипати крохмаль і викласти майонез, перемішати.
  • Сформувати котлетки середньої величини і обсмажити з двох сторін на розігрітій сковороді.

 

Рубані котлети з курячих грудок з грибами

Такі котлети дуже апетитно пахнуть, та й виглядають справжнім королівським частуванням. Надати їм нові відтінки смаку можна, експериментуючи з різними приправами для курки. Також при необхідності слід додати у фарш столову ложку борошна, якщо він вийшов дуже рідким.
Інгредієнти:

  • 500 г курячих грудок;
  • 300 г печериць;
  • 3 ст. л. сметани;
  • 1 яйце;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Як можна дрібніше нарізати промиті печериці і курячі грудки, викласти в загальну тарілку.
  • Додати до м’яса і грибів яйце, добре перемішати фарш.
  • Вміст тарілки посолити і поперчити за смаком, заправити сметаною.
  • Зліпити з фаршу порційні котлетки і викласти їх на сковороду з рослинним маслом.
  • Смажити котлети з грибами на середньому вогні до апетитної рум’яної скоринки.

Рубані курячі котлети з сиром в духовці

Сир є частим гостем у багатьох м’ясних страв, але особливо цікаво він доповнює котлети. Додавання цього інгредієнта робить фарш більш ніжним і незвичний на смак. Випічка в духовці дозволяє добитися ідеальної готовності всіх компонентів і дозволити їм обмінятися смаками і ароматами. Кефір при бажанні можна замінити майонезом.
Інгредієнти:

  • 350 г курячого філе;
  • 3 ст. л. крохмалю;
  • 150 г твердого сиру;
  • 1 зубчик часнику;
  • 1 цибулина;
  • 100 мл кефіру;
  • 2 ст. л. рослинної олії;
  • Зелень;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Дрібними кубиками нарізати м’ясо, сир твердий і ріпчасту цибулю, засипати все в загальну ємність.
  • До фаршу додати подрібнену зелень, крохмаль і кефір, добре перемішати.
  • Все посолити і поперчити, ще раз перемішати і сформувати круглі котлети.
  • Форму для випічки змастити маслом і розкласти по ній котлети, залишивши між ними невеликі відстані.
  • Запікати страву 30 хвилин, попередньо розігрів духовку до 180 градусів.

Тепер ви знаєте, як готувати січені курячі котлети. Приємного апетиту!
У будь-який час дня і ночі курячі рубані котлети дозволять швидко нагодувати сім’ю смачним і ситним блюдом, особливо якщо додати до них гідний гарнір. При правильному оформленні вони підійдуть навіть для святкової трапези, дозволивши гостям не перевантажувати шлунок більш жирним м’ясом. Якщо ви ще не впевнені, що знаєте всі тонкощі, як приготувати курячі рубані котлети, скористайтеся наступними рекомендаціями:

  • Нарізаючи куряче філе, кубики треба намагатися робити якомога менше, щоб шматочки відчувалися, але створювалося відчуття фаршу;
  • Формувати рубані котлети краще всього вологими руками. Так фарш не буде рватися і краще збереже форму;
  • Прикрасити страву можна, додавши до м’яса трохи свіжої зелені. Вона перемішається з іншими інгредієнтами і зробить котлети більш яскравими;
  • Смажити котлети потрібно на середньому вогні в невеликій кількості олії. Також рекомендується накривати блюдо кришкою;
  • Фарш для рубаних котлет не повинен бути рідким, ні занадто щільним;
  • Молочний продукт для котлет (майонез, сметана, кефір) потрібно брати пожирніше, інакше фарш просто не буде ліпитися;
  • Щоб котлети в духовці були більш соковитими, потрібно періодично відкривати дверцята і поливати їх виділяється соком;
  • Для отримання хрусткої скоринки, перед тим як смажити рубані котлети, потрібно обваляти їх у панірувальних сухарях.