Куряча грудка в клярі

Куряча грудка в клярі – це одне з найпростіших страв для домашнього вечері. Всі інгредієнти для нього легко купити в будь-якому магазині, так і на саме приготування не доведеться витрачати зайвий час і сили. При цьому куряча грудка поєднується з будь-якими гарнірами і володіє всіма необхідними поживними речовинами для ситної і корисної їжі.
Щоб приготувати курячу грудку в клярі, її необхідно нарізати порційними шматочками і гарненько їх відбити. Кожну відбивну після цього натирають спеціями. Можна використовувати готові приправи для курки або ж зібрати свою суміш з різних перців, карі, сушеної зелені та ін.
Безпосередньо перед обсмаженням на сковороді, м’ясо опускають у заздалегідь підготовлений кляр. При бажанні, курячу грудку можна довести до готовності в духовці, щоб відбивні були ще більш ніжними.
Смак страви практично повністю залежить від обраного кляру. Найпростіший – це звичайне куряче яйце і пшеничне борошно. Також можна використовувати панірувальні сухарі, майонез, сметану, молоко, твердий або плавлений сир, крохмаль, мед, соєвий соус і пр. Для особливо пікантних страв додають в кляр вино або пиво, а також кунжут.
Подають відбивні з курки в клярі з салатами, кашами, картоплею, макаронними виробами. При бажанні можна взагалі не використовувати гарнір, просто прикрасивши шматочки м’яса свіжої зеленню. При цьому краще подавати курячу грудку в теплому стані. Тоді найкращим чином розкривається смак страви.