Печінка в сметані

Смажена куряча печінка з цибулею і сметаною, приготована в мультиварці

Дуже просте блюдо, яке в мультиварці чудово пропікається і перетворюється в дуже ніжне і м’яке ласощі. Сметана підійде мінімальної жирності. Для обсмажування печінки можна також використовувати режим «Смаження», в залежності від вашої моделі мультиварки. Під час всього процесу приготування потрібно періодично помішувати печінку, щоб вона не залишилася всередині сирої. За 5 хвилин до готовності можна додати до неї свої улюблені спеції.
Інгредієнти:

  • 500 г курячої печінки;
  • 200 г сметани;
  • 2 цибулини;
  • 1 ½ склянки води;
  • 2 ст. л. рослинної олії;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Ретельно курячу печінку промити, очистити від плівок і прожилок.
  • Цибулю нарізати півкільцями, в чашу мультиварки налити рослинне масло.
  • Викласти в чашу цибулю і печінку, перемішати, смажити в режимі «Випічка» 15 хвилин.
  • Воду змішати зі сметаною, додати сіль і перець за смаком.
  • Отриманий соус залити до цибулі і печінки, все перемішати.
  • Готувати ще 1 годину в режимі «Гасіння».

Тепер ви знаєте, як готувати печінку в сметані. Приємного апетиту!
Печінка зі сметаною – це найпоширеніший спосіб приготування цього продукту. Полюбився він господиням тим, що вимагає мінімальну кількість часу, але при цьому дозволяє отримати дуже смачне і ситне блюдо для всієї родини. Якщо ви ще не знаєте, як приготувати печінку зі сметаною, обов’язково ознайомтеся з рекомендаціями від професіоналів:

  • Перш ніж готувати печінку обов’язково потрібно видалити з неї всі плівки і прожилки. Особливо слід звернути увагу на видалення жовчних міхурів – вони можуть надати страві гіркоти;
  • Щоб плівки простіше відійшли від шматочків печінки, обдайте їх окропом. Після цього ви швидко зможете видалити непотрібні складові;
  • Свинячу і яловичу печінку перед використанням рекомендують вимочувати в молоці за 15-20 хвилин. Тим не менш, якщо ви купили печінка молодого тварини, цей етап можна пропустити;
  • Щоб отримати густий сметанний соус, додайте до нього трохи борошна. Її можна попередньо обсмажити для насиченого аромату або розвести водою.