М'ясо, тушковане в мультиварці

М’ясо, тушковане з овочами з підливою в мультиварці

Така підлива будь гарнір перетворить в соковите ароматне ласощі. При цьому м’ясо і овочі, тушковані в мультиварці, зберігають всі свої корисні властивості, так що страву можна сміливо назвати корисним і поживним. Овочевий склад можна змінювати на свій розсуд, додавши, наприклад, кабачки або баклажани, кілька зубчиків часнику, цвітну капусту і пр. При бажанні готову страву можна доповнити гарніром або ж подавати в якості легкого обіду. Замість томатної пасти також можна взяти будь-томатний соус або кетчуп.
Інгредієнти:

  • 400 г м’яса;
  • 1 цибулина;
  • 1 болгарський перець;
  • 1 морква;
  • 1 помідор;
  • 1 ст. л. томатної пасти;
  • 3 ст. л. рослинної олії;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Нарізати півкільцями цибулю, натерти на тертці моркву.
  • Болгарський перець нарізати соломкою, помідори – півкільцями, подрібнити зелень.
  • М’ясо добре промити, нарізати невеликими брусочками.
  • Вибрати в меню мультиварки режим «Смаження», змастити каструльку рослинним маслом.
  • Смажити цибулю До прозорості, потім додати моркву і довести овочі до золотистого кольору.
  • До овочів викласти шматочки м’яса, смажити до рум’яності.
  • Додати помідори і болгарський перець, все посолити і поперчити за смаком, акуратно перемішати.
  • Томатну пасту змішати з невеликою кількістю води і вилити її поверх м’яса і овочів.
  • Додати в каструлю ще півсклянки води, переключити в режим «Гасіння».
  • Готувати тушковане м’ясо в мультиварці під закритою кришкою 40 хвилин, ненадовго залишити в режимі «Підігрів».

Тепер ви знаєте, як готувати м’ясо, тушковане в мультиварці. Приємного апетиту!
М’ясо, тушковане в мультиварці, – це одна з тих страв, якими можна присвятити окрему кулінарну книгу. Кількість способів його приготування і можливих інгредієнтів дозволяє кожен день отримувати нове частування, використовуючи всі ті ж кулінарні навички. Це означає, що потрібно запам’ятати лише кілька правил, як приготувати м’ясо тушковане в мультиварці, і домочадці будуть завжди ситі і задоволені:

  • Покласти м’ясо в мультиварці можна не тільки в режимі «Гасіння», але і в режимі «Випічка». При цьому з першим у вас вийде підлива, а ось при використанні другого практично вся рідина випарується. Досить просто заздалегідь визначитися з бажаним результатом;
  • Перед тим як гасити м’ясо в мультиварці, обов’язково обсмажте його 15-20 хвилин у режимі «Смаження» або «Випічка». Так воно стане рум’яним і збереже в собі максимальну кількість соку;
  • Для гасіння вибирайте м’ясо з мінімальною кількістю жиру, обов’язково видаляйте з шматочків плівки і прожилки;
  • Якщо ви вибрали для гасіння жорстке м’ясо, наприклад яловичину або баранину, краще попередньо потримайте його кілька годин в маринаді, щоб в результаті отримати м’які шматочки без істотного продовження готування.