Маринад з оцтом для шашлику з баранини
Фото маринаду з оцтом для шашлику з баранини
Шашлик з баранини з цим маринадом вийде соковитим і ароматним. Щоб м’ясо краще просочилося, його рекомендується трохи відбити. Краще залишити частину маринаду, щоб поливати їм потім шашлик під час приготування.
Інгредієнти:
- 50 мл винного оцту;
- 50 мл соєвого соусу;
- 1 ч. л. чорного перцю;
- 1 ч. л. цукру;
- 2 ст. л. оливкової олії;
- 3 зубчики часнику;
- Сіль.
Спосіб приготування:
- Часник пропустити через прес, змішати з іншими інгредієнтами.
- М’ясо нарізати порційно, викласти в глибоку посуд.
- Залити баранину маринадом, ретельно перемішати.
- Помістити м’ясо під прес в холодильник і тримати там від 6 годин до доби.
Тепер ви знаєте, як готувати маринад для шашлику. Приємного апетиту!
Маринад для шашлику – головна складова цієї страви, без якої не обійдеться жоден вид м’яса. Кількість придуманих у всьому світі рецептів дозволяє кожного разу отримувати новий незвичайний смак. Як приготувати маринад для шашлику в тому чи іншому випадку, підкажуть досвідчені любителі смачного печеного м’яса:
- Перед тим, як маринувати, м’ясо треба нарізати порційними шматочками за розміром приблизно з сірникову коробку;
- Якщо в маринаді використовується цибуля, його потрібно попередньо пом’яти руками. Так він швидше пустить сік і краще розм’якшить м’ясо;
- Чим довше м’ясо постоїть в маринаді, тим краще воно насититься спеціями. Обережним потрібно бути дуже кислими інгредієнтами. Їх краще вийняти через 30-40 хвилин (ківі, лайм тощо);
- Найкраще м’ясо замаринується під пресом у холодному місці (холодильнику);
- Добре замариноване м’ясо повинно смажитися не більше 15 хвилин;
- Готуйте відразу трохи більше маринаду, щоб частина його залишилася для поливання під час смаження;
- Найкраще маринувати м’ясо в глиняному або скляному посуді. Використовувати алюмінієві ємності вкрай не рекомендується.