Маринад для шашлику

Маринад з оцтом для шашлику з баранини

Фото маринаду з оцтом для шашлику з баранини

Шашлик з баранини з цим маринадом вийде соковитим і ароматним. Щоб м’ясо краще просочилося, його рекомендується трохи відбити. Краще залишити частину маринаду, щоб поливати їм потім шашлик під час приготування.
Інгредієнти:

  • 50 мл винного оцту;
  • 50 мл соєвого соусу;
  • 1 ч. л. чорного перцю;
  • 1 ч. л. цукру;
  • 2 ст. л. оливкової олії;
  • 3 зубчики часнику;
  • Сіль.

Спосіб приготування:

  • Часник пропустити через прес, змішати з іншими інгредієнтами.
  • М’ясо нарізати порційно, викласти в глибоку посуд.
  • Залити баранину маринадом, ретельно перемішати.
  • Помістити м’ясо під прес в холодильник і тримати там від 6 годин до доби.

Тепер ви знаєте, як готувати маринад для шашлику. Приємного апетиту!
Маринад для шашлику – головна складова цієї страви, без якої не обійдеться жоден вид м’яса. Кількість придуманих у всьому світі рецептів дозволяє кожного разу отримувати новий незвичайний смак. Як приготувати маринад для шашлику в тому чи іншому випадку, підкажуть досвідчені любителі смачного печеного м’яса:

  • Перед тим, як маринувати, м’ясо треба нарізати порційними шматочками за розміром приблизно з сірникову коробку;
  • Якщо в маринаді використовується цибуля, його потрібно попередньо пом’яти руками. Так він швидше пустить сік і краще розм’якшить м’ясо;
  • Чим довше м’ясо постоїть в маринаді, тим краще воно насититься спеціями. Обережним потрібно бути дуже кислими інгредієнтами. Їх краще вийняти через 30-40 хвилин (ківі, лайм тощо);
  • Найкраще м’ясо замаринується під пресом у холодному місці (холодильнику);
  • Добре замариноване м’ясо повинно смажитися не більше 15 хвилин;
  • Готуйте відразу трохи більше маринаду, щоб частина його залишилася для поливання під час смаження;
  • Найкраще маринувати м’ясо в глиняному або скляному посуді. Використовувати алюмінієві ємності вкрай не рекомендується.