Швидкий маринад для шашлику з курки
Фото швидкого маринаду для шашлику з курки
Самий простий і швидкий маринад з усіх можливих. Оскільки курятина сама по собі дуже ніжна, достатньо буде і 1 години маринування, але краще залишити м’ясо в маринаді на добу. При бажанні можна додати будь-які спеції для курки або шашлику. Із зелені підійде кріп і петрушка.
Інгредієнти:
- 4 ст. л. рослинного масла;
- 6 зубчиків часнику;
- Зелень;
- Сіль, перець.
Спосіб приготування:
- М’ясо нарізати порційними шматочками (приблизно 1 кг філе).
- Викласти курятину в тарілку, де вона буде маринуватися.
- Зелень і часник нарізати якомога дрібніше і пересипати до м’яса.
- Посолити і поперчити за смаком, влити рослинне масло.
- Добре перемішати руками вміст тарілки, залишити мінімум на 1 годину.
Смачний маринад для шашлику з яловичини
Фото смачного маринаду для шашлику з яловичини
Яловичина – не найпростіше м’ясо для шашлику. Щоб воно вийшло досить м’яким і смачним, доведеться постаратися з вибором маринаду. У цьому рецепті потрібний ефект на яловичину надасть біле вино, але м’яса доведеться перебувати в ньому не менше 6 годин.
Інгредієнти:
- ½ Склянки білого вина;
- 1 ч. л. шавлії;
- 1 ч. л. цукру;
- 1 ч. л. чорного перцю;
- 2 ст. л. рослинної олії;
- 1 цибулина.
Спосіб приготування:
- Цибулину натерти на середній тертці.
- В рослинному маслі розчинити всі перераховані спеції і залишити його на 1 годину.
- Влити в ємність з маслом вино, викласти цибулю.
- Нарізати яловичину для шашлику, помістити в маринад на 6-8 годин.