Маринад для шашлику

Швидкий маринад для шашлику з курки

Фото швидкого маринаду для шашлику з курки

Самий простий і швидкий маринад з усіх можливих. Оскільки курятина сама по собі дуже ніжна, достатньо буде і 1 години маринування, але краще залишити м’ясо в маринаді на добу. При бажанні можна додати будь-які спеції для курки або шашлику. Із зелені підійде кріп і петрушка.
Інгредієнти:

  • 4 ст. л. рослинного масла;
  • 6 зубчиків часнику;
  • Зелень;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • М’ясо нарізати порційними шматочками (приблизно 1 кг філе).
  • Викласти курятину в тарілку, де вона буде маринуватися.
  • Зелень і часник нарізати якомога дрібніше і пересипати до м’яса.
  • Посолити і поперчити за смаком, влити рослинне масло.
  • Добре перемішати руками вміст тарілки, залишити мінімум на 1 годину.

Смачний маринад для шашлику з яловичини

Фото смачного маринаду для шашлику з яловичини

Яловичина – не найпростіше м’ясо для шашлику. Щоб воно вийшло досить м’яким і смачним, доведеться постаратися з вибором маринаду. У цьому рецепті потрібний ефект на яловичину надасть біле вино, але м’яса доведеться перебувати в ньому не менше 6 годин.
Інгредієнти:

  • ½ Склянки білого вина;
  • 1 ч. л. шавлії;
  • 1 ч. л. цукру;
  • 1 ч. л. чорного перцю;
  • 2 ст. л. рослинної олії;
  • 1 цибулина.

Спосіб приготування:

  • Цибулину натерти на середній тертці.
  • В рослинному маслі розчинити всі перераховані спеції і залишити його на 1 годину.
  • Влити в ємність з маслом вино, викласти цибулю.
  • Нарізати яловичину для шашлику, помістити в маринад на 6-8 годин.