Котлети з яловичого фаршу

Котлети з яловичого фаршу – популярний м’ясне блюдо для домашнього меню. Воно досить просте, але способів приготування придумано більш ніж достатньо, щоб постійно пригощати сім’ю новим за смаком і консистенцією ласощами. При цьому можна поєднувати котлети з яловичого фаршу з будь-яким гарніром від банальної каші до незвичайних асорті з тушкованих овочів. Якщо ж проявити трохи фантазії і приділити час цікавого оформлення страви, то воно підійде і для святкового столу.
Котлети з яловичого фаршу краще всього від початку і до кінця приготувати вдома, самостійно перемолу свіже м’ясо. Оскільки сама яловичина вважається жорсткою і недостатньо соковитою, зазвичай її доповнюють свининою чи куркою. Щоб котлети вийшли ще і поживними, у фарш також кладуть м’якуш білого хліба, манну крупу, борошно, рис або гречку, панірувальні сухарі і пр. Урізноманітнити той чи інший рецепт можна додаванням грибів, твердого сиру, овочів, вершкового масла або зелені.
У тому, як приготувати котлети з яловичого фаршу, немає нічого складного або незрозумілого навіть для початківця кулінара. Досить просто обсмажити їх на сковороді, запекти в духовці або в мультиварці. Можна використовувати тільки сам фарш або ж доповнити його смачним соусом. Так страва стає ще соковитіше і ароматні. При цьому навіть без соусу котлети виділять достатньо соку, щоб вийшла смачна підлива.
Подавати котлети з яловичого фаршу потрібно гарячими, разом з гарніром. Якщо хочеться зробити легку вечерю або обід, досить просто приготувати до м’яса, овочевий салат.