Листкове дріжджове тісто

Булочки з листкового дріжджового тіста з беконом

Приготуємо смачні булочки з беконом, сиром і цибулею, використовуючи готове листкове дріжджове тісто. Начинку можна вибрати будь-яку, з огляду на продукти, які є під рукою. Наприклад, ковбаса і гриби, куряче м’ясо і сир. Такі булочки стануть відмінним пригощанням для раптово наскочили гостей, коли часу на приготування їжі зовсім немає.
Інгредієнти:

  • Листкове дріжджове тісто — 500 г (два пласта);
  • Цибуля ріпчаста — 2 шт.;
  • Сир — 150 г;
  • Перець, сіль;
  • Бекон — 150 г;
  • Масло для змащення.

Спосіб приготування:

  • Тісто розморожуємо.
  • Бекон нарізаємо кубиками, обсмажуємо на сухій сковороді. Інгредієнт повинен придбати приємний золотистий колір.
  • Лук очищаємо, подрібнюємо, обсмажуємо на олії. Сир натираємо.
  • Тісто розгортаємо в два тонких пласта, попередньо посипавши борошном робочу поверхню.
  • На кожен пласт викладаємо підготовлені продукти: спочатку бекон, цибуля, зверху сир.
  • Скачуємо тісто в рулет, який нарізаємо на шматочки товщиною по 4 див.
  • Майбутні булочки викладаємо на деко, змастивши його олією.
  • Випікаємо вироби в духовці (1800С) 25 хвилин.
  • Подаємо гарячими в якості закуски.

Тепер ви знаєте, як готувати листкове дріжджове тісто. Приємного апетиту!
Випічка з листкового дріжджового тіста завжди ніжна, повітряна, хрустка. І не важливо, що ви приготували: булочки, пироги або слойки. Всі вироби моментально змітаються зі столу. Досвідчені кулінари діляться рекомендаціями, на які важливо звернути увагу при роботі з цим видом тіста:

  • Правильно вибирайте готове тісто. Зверніть увагу в магазині на пласти: вони не повинні мати здуття. Їх наявність свідчить про порушення зберігання та неодноразовому розморожування продукту.
  • Варіанти начинки для булочок або круасанів: мак з медом; шматочки шоколаду; чорнослив, волоські горіхи і цукор; кориця з цукром; сир; ягоди з варення; шматочки свіжих фруктів з медом.
  • З такого тіста можна приготувати і пироги з несолодкими начинками. Наприклад, м’ясним або курячим фаршем і картоплею; грибами і картоплею; печінкою і яйцем; рибою і цибулею; рисом з зеленню; куркою і сиром.
  • Якщо хочете надати піці неймовірний аромат, то подрібніть кілька зубчиків часнику, розведіть невеликою кількістю води і розподіліть цю суміш по поверхні вже готової піци.
  • Не забуваємо, що листкове дріжджове тісто досить калорійно з-за великого вмісту жирів. Випічку на основі цього тесту слід вживати в невеликій кількості.
  • Листкове тісто рекомендується працювати тільки в одному напрямку. Так ви не порушите структуру та випічка вийде ніжною і соковитою.
  • Ставити вироби з листкового тіста потрібно тільки в добре прогріту духовку. Зазвичай рекомендована температура випікання вказується в рецептурі і в середньому складає 170-2000С.
  • При роботі з листковим тестом весь інвентар (ніж, обробну дошку, миски) слід охолодити. Саме приміщення також має бути прохолодним.
  • Вважається, що правильно розморожувати листкове тісто слід так: пласти потрібно взяти з упаковки, накрити серветкою і залишити на нижній полиці холодильника. Це тривалий процес, який займе не менше 2 годин.
  • Перед випічкою всі вироби бажано поставити щоб підійшло на 40 хвилин і тільки потім відправляти в духовку.