Пиріжки з листкового дріжджового тіста з яблуками
Яблучні пиріжки, приготовані за цим рецептом, стануть відмінним пригощанням до сніданку або чудовим ласощами до чаю. Додайте в начинку корицю — це додасть випічці неймовірний аромат. А якщо замініть звичайний цукор коричневий, то начинка пиріжків придбає ще більш насичений колір.
Інгредієнти:
- Листкове дріжджове тісто — 500 г (упаковка);
- Яблука — 4 шт.;
- Цукор — 200 г;
- Крохмаль — 1 ст. л.;
- Ванілін — за смаком;
- Масло вершкове — 1 ст. л.;
- Яйце — 1 шт;
- Борошно для розкочування тіста.
Спосіб приготування:
- Тісто звільняємо від упаковки, залишаємо розморожуватися.
- Яблука промиваємо, очищаємо шкірку, видаляємо насіння, нарізаємо кубиками.
- Крохмаль розвести невеликою кількістю води.
- Подрібнені фрукти обсмажуємо на олії 5 хвилин, додаємо цукор, масу перемішуємо і вливаємо крохмаль з водою.
- Яблука готуємо до загущення соку, маса повинні стати схожою на густий джем.
- Розморожене тісто розгортаємо в тонкий пласт (5 мм), який нарізаємо на квадрати зі стороною 10 див.
- Формуємо пиріжки. На кожен квадрат, ближче до одному з його кутів викладаємо невелику кількість начинки.
- Щільно скріплюємо майбутнього пиріжка.
- Вироби викладаємо на деко, змащуємо збитим яйцем.
- Випікаємо в духовці (1800С) 30 хвилин.