Листкове дріжджове тісто

Пиріжки з листкового дріжджового тіста з яблуками

Яблучні пиріжки, приготовані за цим рецептом, стануть відмінним пригощанням до сніданку або чудовим ласощами до чаю. Додайте в начинку корицю — це додасть випічці неймовірний аромат. А якщо замініть звичайний цукор коричневий, то начинка пиріжків придбає ще більш насичений колір.
Інгредієнти:

  • Листкове дріжджове тісто — 500 г (упаковка);
  • Яблука — 4 шт.;
  • Цукор — 200 г;
  • Крохмаль — 1 ст. л.;
  • Ванілін — за смаком;
  • Масло вершкове — 1 ст. л.;
  • Яйце — 1 шт;
  • Борошно для розкочування тіста.

Спосіб приготування:

  • Тісто звільняємо від упаковки, залишаємо розморожуватися.
  • Яблука промиваємо, очищаємо шкірку, видаляємо насіння, нарізаємо кубиками.
  • Крохмаль розвести невеликою кількістю води.
  • Подрібнені фрукти обсмажуємо на олії 5 хвилин, додаємо цукор, масу перемішуємо і вливаємо крохмаль з водою.
  • Яблука готуємо до загущення соку, маса повинні стати схожою на густий джем.
  • Розморожене тісто розгортаємо в тонкий пласт (5 мм), який нарізаємо на квадрати зі стороною 10 див.
  • Формуємо пиріжки. На кожен квадрат, ближче до одному з його кутів викладаємо невелику кількість начинки.
  • Щільно скріплюємо майбутнього пиріжка.
  • Вироби викладаємо на деко, змащуємо збитим яйцем.
  • Випікаємо в духовці (1800С) 30 хвилин.