Листкове дріжджове тісто

Шоколадні круасани з листкового дріжджового тіста

Круасани мають французьке походження і являють собою невеликі півмісяці, приготовані з листкового тіста. Такими рогаликами приємно порадувати близьких на сніданок. Начинку обирайте будь-яку: фруктову, шоколадну або навіть несолодке, наприклад, гриби і сир. Головна умова — начинка не повинна бути рідкою, інакше вона почне витікати.
Інгредієнти:

  • Листкове дріжджове тісто — 500 г;
  • Шоколад — 100 г;
  • Яйце — 1 шт.;
  • Цукор — 1 ст. л.

Спосіб приготування:

  • Тісто витягуємо з упаковки, розморожуємо.
  • Шоколад подрібнюємо на невеликі шматочки.
  • Стіл присипаємо борошном, тонко розкачуємо пласти тіста, нарізаємо його на трикутники.
  • На основу кожного трикутника викладаємо кілька шматочків шоколаду. Звертаємо вироби в трубочки.
  • Яйце збиваємо з цукром.
  • Круасани викладаємо на деко. Його слід попередньо змастити олією.
  • Кожен виріб змащуємо збитим яйцем.
  • Випікаємо в духовці (1800С) 20 хвилин. Готові круасани трохи охолоджуємо.
  • За бажанням посипаємо пудрою.