Шоколадні круасани з листкового дріжджового тіста
Круасани мають французьке походження і являють собою невеликі півмісяці, приготовані з листкового тіста. Такими рогаликами приємно порадувати близьких на сніданок. Начинку обирайте будь-яку: фруктову, шоколадну або навіть несолодке, наприклад, гриби і сир. Головна умова — начинка не повинна бути рідкою, інакше вона почне витікати.
Інгредієнти:
- Листкове дріжджове тісто — 500 г;
- Шоколад — 100 г;
- Яйце — 1 шт.;
- Цукор — 1 ст. л.
Спосіб приготування:
- Тісто витягуємо з упаковки, розморожуємо.
- Шоколад подрібнюємо на невеликі шматочки.
- Стіл присипаємо борошном, тонко розкачуємо пласти тіста, нарізаємо його на трикутники.
- На основу кожного трикутника викладаємо кілька шматочків шоколаду. Звертаємо вироби в трубочки.
- Яйце збиваємо з цукром.
- Круасани викладаємо на деко. Його слід попередньо змастити олією.
- Кожен виріб змащуємо збитим яйцем.
- Випікаємо в духовці (1800С) 20 хвилин. Готові круасани трохи охолоджуємо.
- За бажанням посипаємо пудрою.