Листкове дріжджове тісто

Швидка піца з листкового дріжджового тіста

Листкове дріжджове тісто — відмінна основа для приготування піца. Приготуємо відоме на весь світ італійське блюдо з грибами, ковбасою, овочами і сиром. Взагалі, начинку вибирайте на свій смак. Ковбасу можна замінити відвареним м’ясом, беконом, шинкою або зовсім виключити.
Інгредієнти:

  • Листкове дріжджове тісто — 500 г;
  • Сир — 100 г;
  • Ковбаса, сосиски — 200 г;
  • Печериці свіжі — 300 г;
  • Кетчуп — 5 ст. л.;
  • Помідор — 2 шт.;
  • Перець болгарський — 1 шт.;
  • Цибуля ріпчаста — 1 шт.;
  • Майонез — 5 ст. л.;
  • Маслини — 6 шт.;
  • Приправа для піци;
  • Орегано, базилік (сушені).

Спосіб приготування:

  • Тісто розморожуємо.
  • Гриби нарізаємо пластинками, цибулю — півкільцями. Обсмажуємо інгредієнти на сковороді. Надлишки масла видаляємо за допомогою паперових серветок.
  • Помідор нарізаємо півкільцями, перець — тонкими шматочками, ковбасу — невеликими брусочками, маслини — кільцями.
  • Розморожене тісто викладаємо на деко, заздалегідь змащений маслом, робимо невеликі бортики.
  • Зверху змащуємо кетчупом або будь-яким іншим томатним соусом, можна взяти томатну пасту. Посипаємо приправою, орегано, базиліком.
  • Розподіляємо по тесту інгредієнти начинки: гриби, ковбасу, потім перець, помідори і маслини. Посипаємо тертим сиром.
  • Зверху робимо невелику сіточку з майонезу.
  • Випікаємо в духовці (1800С) 30 хвилин.
  • Перед подачею нарізаємо на шматочки.