Швидка піца з листкового дріжджового тіста
Листкове дріжджове тісто — відмінна основа для приготування піца. Приготуємо відоме на весь світ італійське блюдо з грибами, ковбасою, овочами і сиром. Взагалі, начинку вибирайте на свій смак. Ковбасу можна замінити відвареним м’ясом, беконом, шинкою або зовсім виключити.
Інгредієнти:
- Листкове дріжджове тісто — 500 г;
- Сир — 100 г;
- Ковбаса, сосиски — 200 г;
- Печериці свіжі — 300 г;
- Кетчуп — 5 ст. л.;
- Помідор — 2 шт.;
- Перець болгарський — 1 шт.;
- Цибуля ріпчаста — 1 шт.;
- Майонез — 5 ст. л.;
- Маслини — 6 шт.;
- Приправа для піци;
- Орегано, базилік (сушені).
Спосіб приготування:
- Тісто розморожуємо.
- Гриби нарізаємо пластинками, цибулю — півкільцями. Обсмажуємо інгредієнти на сковороді. Надлишки масла видаляємо за допомогою паперових серветок.
- Помідор нарізаємо півкільцями, перець — тонкими шматочками, ковбасу — невеликими брусочками, маслини — кільцями.
- Розморожене тісто викладаємо на деко, заздалегідь змащений маслом, робимо невеликі бортики.
- Зверху змащуємо кетчупом або будь-яким іншим томатним соусом, можна взяти томатну пасту. Посипаємо приправою, орегано, базиліком.
- Розподіляємо по тесту інгредієнти начинки: гриби, ковбасу, потім перець, помідори і маслини. Посипаємо тертим сиром.
- Зверху робимо невелику сіточку з майонезу.
- Випікаємо в духовці (1800С) 30 хвилин.
- Перед подачею нарізаємо на шматочки.