Листкове дріжджове тісто

Вишневі слойки з листкового дріжджового тіста

Смачні ласощі з простих продуктів — консервованих вишень та листкового тіста. Вишню можна взяти заморожену, свіжу або використовувати інші ягоди за смаком. Додайте в начинку трохи темного шоколаду — тоді десерт точно оцінять усі ласуни.
Інгредієнти:

  • Листкове дріжджове тісто — 500 г;
  • Вишня без кісточок — 200 г;
  • Борошно — 10 г;
  • Цукор — 100 г;
  • Ванільний цукор — пакетик;
  • Яйце — 1 шт.;
  • Цукрова пудра.

Спосіб приготування:

  • Тісто розморожуємо.
  • В окремій ємності змішуємо вишню з цукром, борошном, ванільним цукром.
  • Тісто розкачуємо, нарізаємо на квадрати зі стороною 10 див.
  • Яйце збиваємо, шоколад розламуємо на маленькі шматочки.
  • На край кожного квадрата викладаємо трохи вишень (по 1 ст. л.). Краї тіста змащуємо збитим яйцем.
  • Квадрат складаємо навпіл, повинен вийти прямокутник, краї тіста щільно скріплюємо.
  • Верх виробів змащуємо яйцем. Робимо невеликі проколи для виходу пари.
  • Випікаємо слойки в духовці (1800С) 20 хвилин.
  • Готові вироби посипаємо пудрою.