Вишневі слойки з листкового дріжджового тіста
Смачні ласощі з простих продуктів — консервованих вишень та листкового тіста. Вишню можна взяти заморожену, свіжу або використовувати інші ягоди за смаком. Додайте в начинку трохи темного шоколаду — тоді десерт точно оцінять усі ласуни.
Інгредієнти:
- Листкове дріжджове тісто — 500 г;
- Вишня без кісточок — 200 г;
- Борошно — 10 г;
- Цукор — 100 г;
- Ванільний цукор — пакетик;
- Яйце — 1 шт.;
- Цукрова пудра.
Спосіб приготування:
- Тісто розморожуємо.
- В окремій ємності змішуємо вишню з цукром, борошном, ванільним цукром.
- Тісто розкачуємо, нарізаємо на квадрати зі стороною 10 див.
- Яйце збиваємо, шоколад розламуємо на маленькі шматочки.
- На край кожного квадрата викладаємо трохи вишень (по 1 ст. л.). Краї тіста змащуємо збитим яйцем.
- Квадрат складаємо навпіл, повинен вийти прямокутник, краї тіста щільно скріплюємо.
- Верх виробів змащуємо яйцем. Робимо невеликі проколи для виходу пари.
- Випікаємо слойки в духовці (1800С) 20 хвилин.
- Готові вироби посипаємо пудрою.