Листкове дріжджове тісто

Пиріг з листкового дріжджового тіста з сиром

По цьому рецепту виходить дуже смачний відкритий пиріг з ніжною сирною начинкою. Відмінне частування до чаю або гарне доповнення до сніданку. Окрім цукатів у сир можна додати сухофрукти або горіхи — це різноманітить смак десерту і зробить його більш ситним.
Інгредієнти:

  • Жирний сир — 700 г;
  • Листкове дріжджове тісто — 500 г;
  • Цукор — 100 г;
  • Вершки — 100 мл;
  • Яйця — 4 шт.;
  • Масло вершкове — 2 ст. л.;
  • Манка — 1 ст. л.;
  • Ванільний цукор — 1 ч. л.;
  • Цукати — 50 р.

Спосіб приготування:

  • Тісто розморожуємо.
  • Сир протираємо, використовуючи сито. Жовтки відділяємо від білків.
  • В окремій ємності збиваємо жовтки з вершками, ванільним цукром. Масу з’єднуємо з протертим сиром.
  • Дрібно нарізаємо цукати, перемішуємо їх з манкою.
  • Білки збиваємо з додаванням цукру.
  • Обережно вводимо білки в сирну масу. Потім перекладаємо цукати. Все перемішуємо.
  • Тісто розкачуємо або розтягуємо руками. Розмір коржа повинен бути більше діаметру форми.
  • У форму викладаємо підготовлене тісто, щоб його краї трохи звисали.
  • Рівномірно розподіляємо начинку, яку закриваємо з боків тестом. Повинен вийти своєрідний бортик. На ньому робимо ножем насічки через кожні 4 див.
  • Випікаємо в духовці (1800С) 40 хвилин.
  • Масло розтоплюємо з додаванням цукру. Пиріг поливаємо цією сумішшю за 10 хвилин до його готовності.