Пиріг з листкового дріжджового тіста з сиром
По цьому рецепту виходить дуже смачний відкритий пиріг з ніжною сирною начинкою. Відмінне частування до чаю або гарне доповнення до сніданку. Окрім цукатів у сир можна додати сухофрукти або горіхи — це різноманітить смак десерту і зробить його більш ситним.
Інгредієнти:
- Жирний сир — 700 г;
- Листкове дріжджове тісто — 500 г;
- Цукор — 100 г;
- Вершки — 100 мл;
- Яйця — 4 шт.;
- Масло вершкове — 2 ст. л.;
- Манка — 1 ст. л.;
- Ванільний цукор — 1 ч. л.;
- Цукати — 50 р.
Спосіб приготування:
- Тісто розморожуємо.
- Сир протираємо, використовуючи сито. Жовтки відділяємо від білків.
- В окремій ємності збиваємо жовтки з вершками, ванільним цукром. Масу з’єднуємо з протертим сиром.
- Дрібно нарізаємо цукати, перемішуємо їх з манкою.
- Білки збиваємо з додаванням цукру.
- Обережно вводимо білки в сирну масу. Потім перекладаємо цукати. Все перемішуємо.
- Тісто розкачуємо або розтягуємо руками. Розмір коржа повинен бути більше діаметру форми.
- У форму викладаємо підготовлене тісто, щоб його краї трохи звисали.
- Рівномірно розподіляємо начинку, яку закриваємо з боків тестом. Повинен вийти своєрідний бортик. На ньому робимо ножем насічки через кожні 4 див.
- Випікаємо в духовці (1800С) 40 хвилин.
- Масло розтоплюємо з додаванням цукру. Пиріг поливаємо цією сумішшю за 10 хвилин до його готовності.