Ліниві голубці в каструлю з капустою, фаршем і рисом – 6 покрокових рецептів з фото
Ліниві голубці з пекінською капустою, фаршем, рисом
На приготування ледачих голубців по цьому рецепту знадобиться мінімум часу, оскільки пекінська капуста готується швидше білокачанної. Смак у таких голубців виходить більш ніжним, а в ароматі відсутні різкі капустяні нотки.
Інгредієнти:
500 г пекінської капусти.
600 г м’ясного фаршу.
200 г рису.
200 мл води.
150 г сметани.
50 г томатної пасти.
Цибулю і моркву – по 1 шт.
Зелень, сіль, рослинна олія, приправи.
Процес приготування:
Цибулю порізати кубиками, а моркву потерти на крупній тертці. Обсмажити морквяно-цибульну суміш на сковороді, щоб овочі трохи розм’якшилися.
Фарш краще брати не дуже жирний, підійде навіть курячий. Але якщо це м’ясний, нехай у ньому буде більше яловичини. Додати фарш в сковороду до овочів і обсмажувати 10-15 хвилин, періодично помішуючи.
Пекінську капусту розділити уздовж навпіл і нарізати не дуже дрібно. Тверду частину теж можна використовувати, але її необхідно подрібнювати більш ретельно.
У каструлю викласти нашатковану капусту, до неї надіслати фарш з морквою і цибулею і всипати промитий сирий рис. Його потрібно розрівняти і не перемішувати з іншими інгредієнтами.
Влити в каструлю близько 2-х склянок води, дати масі закипіти, а потім зменшити вогонь до середнього. Покласти в ємність томатну пасту, сметану, всипати сіль і приправи. Не треба вимішувати компоненти, поки вони гасяться. Тримати каструлю на вогні близько 25 хвилин. Якщо помітите, що рідина повністю випарувалася, а капуста ще не досягла бажаної м’якості, підлийте трохи води.
Готові голубці потримати без вогню під кришкою кілька хвилин, а потім весь вміст перемішати і подавати порційно зі сметаною, зеленню, житніми тостами або іншими продуктами за смаком.