Ліниві голубці в каструлю з капустою, фаршем і рисом – 6 покрокових рецептів з фото
Ліниві голубці з курячим фаршем – як у дитячому садку
Особливість цього рецепту – відсутність гострих прянощів. З підсилювачів смаку допускаються тільки сіль, томатна паста і лавровий лист. Блюдо підійде для дієтичного і дитячого харчування.
Інгредієнти:
Капуста – 0,5 кг
Фарш курячий – 300 р.
Рис – 80 р.
Цибуля – 0,5 шт.
Борошно – 1 ст. л.
Масло вершкове – 0,5 ст. л.
Масло рослинне – 2 ст. л.
Сметана – 2 ст. л.
Томатна паста – 2 ст. л.
Сіль і лавровий лист за смаком.
Процес приготування:
Рис промити і зварити, щоб залишався в розсипчастою стані.
Курячий фарш злегка обсмажити на сковороді без додавання масла. Якщо ж фарш сухий, без жиру, можна влити в сковороду ложку масла.
Пасеровану до прозорості порубаний лук додати до фаршу, викласти сюди ж рис і вимісити все.
Капусту тонко нашаткувати, трохи підсолити і бланшувати в сотейнику або сковороді з невеликою кількістю води. Відсоток готовності овоча після такої обробки – 50%. По закінченні бланшування дати стекти зайвій воді.
Додати до фаршу капусту, влити трохи води, викласти томатну пасту, сметану і тушкувати масу близько півгодини під кришкою.
У сковороду покласти вершкове масло, розігріти і обсмажити на ньому муку, помішуючи. Після борошно відправити до капусти з фаршем. Посолити ліниві голубці, додати лавровий лист і потримати під кришкою близько 5 хвилин.
Подавати такі голубці можна на загальному блюді або порційно, формуючи ложкою з маси кульки. Сметана або вершковий соус з кропом відмінно доповнить смак страви.