Ліниві голубці в каструлю з капустою, фаршем і рисом – 6 покрокових рецептів з фото
Ліниві голубці з капустою, фаршем, рисом, тушковані в сметанному соусі
У цьому рецепті використовується стандартний сметанний соус, який при бажанні можна розбавити майонезом, приправити за смаком. Важливо, щоб соус покривав голубці повністю, інакше їх доведеться перевертати в процесі гасіння.
Інгредієнти:
Капуста – 300 р.
Рис – 100 р.
Фарш яловичий – 500 р.
Цибуля ріпчаста – 1 шт.
Сметана – 150 р.
Сіль, приправи, свіжий кріп – за смаком.
Вода – 150 мл
Процес приготування:
Капусту тонко нарізати і залити трохи підсоленою водою, притиснувши зверху яким-небудь вантажем. Дати постояти 15-20 хвилин, щоб пішла гіркота. Потім воду злити, промити капустяну нарізку і відправити в ємність для приготування фаршу.
Рис відварити, щоб він був готовий на 50%, остудити, переклавши в тарілку.
Яловичий фарш добре вимісити, додати сіль і спеції за смаком. Тут будуть добре гармоніювати чорний або червоний перець, подрібнений коріандр, базилік і т. д.
Змішати капусту, приправлений фарш і охолоджений рис, додати порізану дрібно цибулю і все це перетворити в однорідну масу, перемішавши руками або ложкою.
З заготовленої маси зліпити кульки середньої величини – як котлети. У сковороді з рослинним маслом обсмажити їх з обох сторін. Не потрібно накривати кришкою, нехай на голубцях утворюється скориночка.
Після обсмажування заготовки скласти в каструлю.
Приготувати соус, змішавши сметану, воду і порубаний кріп. Трохи посолити і вилити в каструлю з голубцями. Якщо раптом соусу виявиться недостатньо, сміливо додавайте прямо в каструлю сметану і воду, тільки не забудьте відрегулювати кількість солі.
Гасити голубці в сметанному соусі потрібно під кришкою на середньому вогні приблизно півгодини.