Лазанья з лаваша з курячим фаршем
Лазанья з лавашем – це унікальне поєднання італійської та
вірменської кухні, яка досі викликає подив у багатьох кулінарних
критиків. Придбати звичайний тонкий лаваш набагато простіше, ніж зробити тісто
для лазаньї, і стоїть він на порядок дешевше.
Інгредієнти:
- 3 листа лаваша;
- 500 г курячого фаршу;
- 1 цибулина;
- 1 морква;
- 100г сиру;
- 50г вершкового масла;
- 2ст.л. борошна;
- 1 стакан молока;
- 1 пучок зелені;
- Сіль, перець.
Спосіб приготування:
- Цибуля
нарізати кубиками, моркву натерти, викласти овочі на сковороду; - Обсмажити
на рослинній олії і додати фарш; - Піджарку
посолити і поперчити, смажити до готовності; - Дрібно
порубати зелень, додати в начинку і перемішати; - Вершкове
масло викласти на сковороду і поставити на середній вогонь; - Коли
масло розтане, додати борошно, перешкодити; - Молоко
підігріти і додати в сковороду вже гарячим; - Соус
посолити, поперчити і варити до загустіння; - На
деко налити невелику кількість соусу і розподілити його по всій
поверхні; - Викласти
перший лаваш, 1/3 начинки і накрити ще одні лавашем; - Повторити
ту ж процедуру з третім листом лаваша і закрити його фаршем; - На
останній шар начинки вилити соус; - Сир
натерти і посипати ним лазанью; - Готувати
в духовці 30 хвилин при температурі 180 градусів.
Тепер ви знаєте, як готувати лазанью з м’ясним фаршем. Приємного апетиту!
Лазанья з м’ясним фаршем – це простий спосіб опинитися в
італійському ресторані прямо на власній кухні. М’яке тісто, ніжний соус і
апетитні начинки відразу ж сподобається всій родині і напевно стануть фірмовим
стравою на всіх святах і застіллях. Щоб не помилитися у рецептах, краще
запам’ятати кілька простих порад, як готувати лазанью вдома:
- Щоб шкірка легко відокремилася від помідора, потрібно обшпарити
його окропом, попередньо зробивши кілька насічок; - Соус для лазаньї по густоті повинен нагадувати нежирну
сметану; - До соусу добре підходять приправи у вигляді суміші трав;
- Запікати лазанью потрібно до тих пір, поки сир не візьметься
скоринкою.