Лазанья з фаршем

Лазанья з лаваша з курячим фаршем

Лазанья з лавашем – це унікальне поєднання італійської та
вірменської кухні, яка досі викликає подив у багатьох кулінарних
критиків. Придбати звичайний тонкий лаваш набагато простіше, ніж зробити тісто
для лазаньї, і стоїть він на порядок дешевше.
Інгредієнти:

  • 3 листа лаваша;
  • 500 г курячого фаршу;
  • 1 цибулина;
  • 1 морква;
  • 100г сиру;
  • 50г вершкового масла;
  • 2ст.л. борошна;
  • 1 стакан молока;
  • 1 пучок зелені;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Цибуля
    нарізати кубиками, моркву натерти, викласти овочі на сковороду;
  • Обсмажити
    на рослинній олії і додати фарш;
  • Піджарку
    посолити і поперчити, смажити до готовності;
  • Дрібно
    порубати зелень, додати в начинку і перемішати;
  • Вершкове
    масло викласти на сковороду і поставити на середній вогонь;
  • Коли
    масло розтане, додати борошно, перешкодити;
  • Молоко
    підігріти і додати в сковороду вже гарячим;
  • Соус
    посолити, поперчити і варити до загустіння;
  • На
    деко налити невелику кількість соусу і розподілити його по всій
    поверхні;
  • Викласти
    перший лаваш, 1/3 начинки і накрити ще одні лавашем;
  • Повторити
    ту ж процедуру з третім листом лаваша і закрити його фаршем;
  • На
    останній шар начинки вилити соус;
  • Сир
    натерти і посипати ним лазанью;
  • Готувати
    в духовці 30 хвилин при температурі 180 градусів.

Тепер ви знаєте, як готувати лазанью з м’ясним фаршем. Приємного апетиту!
Лазанья з м’ясним фаршем – це простий спосіб опинитися в
італійському ресторані прямо на власній кухні. М’яке тісто, ніжний соус і
апетитні начинки відразу ж сподобається всій родині і напевно стануть фірмовим
стравою на всіх святах і застіллях. Щоб не помилитися у рецептах, краще
запам’ятати кілька простих порад, як готувати лазанью вдома:

  • Щоб шкірка легко відокремилася від помідора, потрібно обшпарити
    його окропом, попередньо зробивши кілька насічок;
  • Соус для лазаньї по густоті повинен нагадувати нежирну
    сметану;
  • До соусу добре підходять приправи у вигляді суміші трав;
  • Запікати лазанью потрібно до тих пір, поки сир не візьметься
    скоринкою.