Лазанья з фаршем і грибами в мультиварці
Мультиварка, безумовно, полегшує процес приготування
лазаньї, але і на підготовку часу піде не мало. Тим не менш, чудове
поєднання овочів, м’ясного фаршу, ніжного яєчного тіста і грибів гідно того,
щоб провести зайві півгодини на кухні. М’ясо для фаршу і гриби можна вибирати
на свій розсуд.
Інгредієнти:
- 500г сирих листів лазаньї;
- 400 г свіжих грибів;
- 500г фаршу;
- 2 цибулини;
- 2 помідори;
- 1 морква;
- 1 солодкий перець;
- 250г сиру;
- 400мл молока;
- 2ст.л. борошна;
- 1 яйце;
- Сіль.
Спосіб приготування:
- Подрібнити
1 цибулину і моркву будь-яким зручним способом і обсмажити в рослинній
олії; - Додати
до овочів м’ясний фарш, перемішати; - Помідори
і болгарський перець порізати довільними шматками і подрібнити у
блендері; - Вміст
блендера вилити до фаршу, додати сіль і спеції за смаком; - Гасити
овочі з фаршем 7 хвилин; - Гриби
нарізати пластинками, цибулю кубиками; - Обсмажити
гриби з цибулею на окремій сковорідці; - В
каструльці розтопити вершкове масло, додати молоко і борошно; - Варити
соус 5 хвилин, постійно помішуючи; - Натерти
сир на крупній тертці; - Соус
остудити, додати сіль і сире яйце, гарненько збити віночком або
міксером; - Змастити
чашу мультиварки маслом по всій поверхні; - Викласти
у чашу листи лазаньї (можна поламати); - Зверху
покласти фарш і частина твердого сиру, залити невеликою кількістю соусу; - Накрити
м’ясну начинку ще одним шаром з листів лазаньї; - Викласти
гриби, ще трохи сиру і знову заправити соусом; - Так
використовувати всі листи лазаньї, чергуючи м’ясну і грибну начинку; - Верхній
шар лазаньї полити соусом і висипати залишки сиру; - Виставити
режим «Випічка» і готувати 1 годину під закритою кришкою.