Лазанья з фаршем

Лазанья з фаршем і грибами в мультиварці

Мультиварка, безумовно, полегшує процес приготування
лазаньї, але і на підготовку часу піде не мало. Тим не менш, чудове
поєднання овочів, м’ясного фаршу, ніжного яєчного тіста і грибів гідно того,
щоб провести зайві півгодини на кухні. М’ясо для фаршу і гриби можна вибирати
на свій розсуд.
Інгредієнти:

  • 500г сирих листів лазаньї;
  • 400 г свіжих грибів;
  • 500г фаршу;
  • 2 цибулини;
  • 2 помідори;
  • 1 морква;
  • 1 солодкий перець;
  • 250г сиру;
  • 400мл молока;
  • 2ст.л. борошна;
  • 1 яйце;
  • Сіль.

Спосіб приготування:

  • Подрібнити
    1 цибулину і моркву будь-яким зручним способом і обсмажити в рослинній
    олії;
  • Додати
    до овочів м’ясний фарш, перемішати;
  • Помідори
    і болгарський перець порізати довільними шматками і подрібнити у
    блендері;
  • Вміст
    блендера вилити до фаршу, додати сіль і спеції за смаком;
  • Гасити
    овочі з фаршем 7 хвилин;
  • Гриби
    нарізати пластинками, цибулю кубиками;
  • Обсмажити
    гриби з цибулею на окремій сковорідці;
  • В
    каструльці розтопити вершкове масло, додати молоко і борошно;
  • Варити
    соус 5 хвилин, постійно помішуючи;
  • Натерти
    сир на крупній тертці;
  • Соус
    остудити, додати сіль і сире яйце, гарненько збити віночком або
    міксером;
  • Змастити
    чашу мультиварки маслом по всій поверхні;
  • Викласти
    у чашу листи лазаньї (можна поламати);
  • Зверху
    покласти фарш і частина твердого сиру, залити невеликою кількістю соусу;
  • Накрити
    м’ясну начинку ще одним шаром з листів лазаньї;
  • Викласти
    гриби, ще трохи сиру і знову заправити соусом;
  • Так
    використовувати всі листи лазаньї, чергуючи м’ясну і грибну начинку;
  • Верхній
    шар лазаньї полити соусом і висипати залишки сиру;
  • Виставити
    режим «Випічка» і готувати 1 годину під закритою кришкою.