Лазанья проста з макаронів з м’ясним фаршем
Макарони підійдуть абсолютно будь-які, зовсім не обов’язково
шукати особливі італійські сорти. Така «студентська лазанья» дозволяє
заощадити час на приготуванні тіста і гроші на купівлю готових листів.
Досвідчені кухарі, швидше за все, скажуть, що це і не лазанья зовсім, а запіканка,
але для менш вибагливих гурманів схожість страв просто таки на обличчя.
Інгредієнти:
- 400г макаронів;
- 500г фаршу;
- 1 цибулина;
- 1 морква;
- 3 помідори;
- 80г вершкового масла;
- 650мл молока;
- 350г твердого сиру;
- 150г рослинного масла;
- Кріп, базилік;
- Сіль, перець.
Спосіб приготування:
- Поставити
на вогонь каструльку з водою, посолити; - Коли
вода закипить, всипати в неї макарони, варити 10 хвилин, іноді помішуючи; - Воду
злити макарони промити, додати до них рослинне масло і перемішати; - Цибуля
нарізати півкільцями, моркву натерти; - Викласти
овочі на сковороду і обсмажити до золотистого кольору; - Додати
фарш, перешкодити; - Помідори
обшпарити окропом і зняти шкірку, порізати на дольки; - Додати помідори на сковорідку, посолити і поперчити;
- В
каструльку викласти вершкове масло і розтопити; - Додати
борошно і трохи обсмажити, помішуючи лопаткою; - Вилити
в каструльку молоко і збити соус віночком до однорідності; - Приправити
сушеним кропом і базиліком, перешкодити; - Сир
натерти на крупній тертці; - В
форму для запікання викласти суцільним шаром половину макаронів; - Фарш
з овочами рівномірно розподілити зверху і накрити другою половиною
макаронів; - Полити
лазанью молочним соусом і засипати зверху сиром; - Запікати
30-35 хвилин при температурі 200 градусів.