Куряча печінка в мультиварці

Куряча печінка з гречкою і грибами в мультиварці

Якщо ви любите ситні і поживні страви, то куряча печінка з гречкою і грибами обов’язково з’явиться в вашому домашньому раціоні. Це ласощі б’є всі рекорди за вмістом білка і корисних вуглеводів. Відмінно підійде для тих, хто активно займається спортом або фізичною працею. Завдяки соку, який виділяється з печінки, гречка стане розсипчастим та ароматною. Замість печериць можете використовувати будь-які інші гриби, які знайдуться в холодильнику, а сушений часник – замінити парою зубчиків свіжого.
Інгредієнти:

  • 400 г курячої печінки;
  • 300 г печериць;
  • 250 г гречаної крупи;
  • 1 цибулина;
  • ½ Ч. л. сушеного часнику;
  • 1 морква;
  • 500 мл води;
  • 2 ст. л. рослинної олії;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Курячу печінку промити і нарізати її крупними шматочками.
  • Цибулю нарізати кубиками, гриби – пластинками, моркву натерти на крупній тертці.
  • Вибрати режим «Випічка» або «Смаження», мультиварку змастити рослинним маслом.
  • Печінка обсмажувати 6 хвилин, періодично помішуючи, потім додати цибулю і моркву.
  • Вміст мультиварки приправити сушеним часником, сіллю і перцем за смаком.
  • Все перемішати, закрити кришку мультиварки і готувати в тому ж режимі ще 7 хвилин.
  • Викласти до овочів і печінки гриби, перемішати, смажити 10 хвилин.
  • Гречану крупу перебрати, потім промити її і пересипати в чашу мультиварки до решти продуктів.
  • Ще раз перемішати інгредієнти в чашу мультиварки, долити води так, щоб вона покрила гречку.
  • При закритій кришці і відкритому клапані мультиварки готувати страву в режимі «Гречка», «Крупа» або «Плов» 40 хвилин.
  • За 10-15 хвилин до звукового сигналу додати сіль і перець за смаком.

Тепер ви знаєте, як готувати курячу печінку в мультиварці. Приємного апетиту!
Куряча печінка в мультиварці готується без зайвих клопотів і кулінарних процесів. Якщо на сковороді її потрібно обсмажувати окремо, то в цьому випадку можна відразу ж готувати всі інгредієнти в одному посуді. Досвідченому кулінару навряд чи потрібно пояснювати, як приготувати курячу печінку в мультиварці, а ось початківцям знадобляться наступні нотатки:

  • Щоб зберегти всі смакові якості курячої печінки, розморожувати її слід дуже дбайливо. Краще всього на добу помістити її в холодильник і лише потім приступати до приготування. Розморожування у воді або в мікрохвильовій печі зіпсує смак;
  • Особливо ніжною куряча печінка в мультиварці виходить, якщо замість рослинного масла для смаження використовувати вершкове;
  • Додавати приправи до курячої печінки, у тому числі сіль і мелений перець, рекомендується в кінці приготування, щоб вони не порушили структуру субпродукту, і він зберіг свою пружність;
  • Обов’язково ретельно промийте курячу печінку, перед тим як готувати те або інше блюдо. Також переконайтеся, що на ній не лишилося зелених плям, жовчі і плівок – все це може зіпсувати смак і консистенцію страви.