Куряча печінка з гречкою і грибами в мультиварці
Якщо ви любите ситні і поживні страви, то куряча печінка з гречкою і грибами обов’язково з’явиться в вашому домашньому раціоні. Це ласощі б’є всі рекорди за вмістом білка і корисних вуглеводів. Відмінно підійде для тих, хто активно займається спортом або фізичною працею. Завдяки соку, який виділяється з печінки, гречка стане розсипчастим та ароматною. Замість печериць можете використовувати будь-які інші гриби, які знайдуться в холодильнику, а сушений часник – замінити парою зубчиків свіжого.
Інгредієнти:
- 400 г курячої печінки;
- 300 г печериць;
- 250 г гречаної крупи;
- 1 цибулина;
- ½ Ч. л. сушеного часнику;
- 1 морква;
- 500 мл води;
- 2 ст. л. рослинної олії;
- Сіль, перець.
Спосіб приготування:
- Курячу печінку промити і нарізати її крупними шматочками.
- Цибулю нарізати кубиками, гриби – пластинками, моркву натерти на крупній тертці.
- Вибрати режим «Випічка» або «Смаження», мультиварку змастити рослинним маслом.
- Печінка обсмажувати 6 хвилин, періодично помішуючи, потім додати цибулю і моркву.
- Вміст мультиварки приправити сушеним часником, сіллю і перцем за смаком.
- Все перемішати, закрити кришку мультиварки і готувати в тому ж режимі ще 7 хвилин.
- Викласти до овочів і печінки гриби, перемішати, смажити 10 хвилин.
- Гречану крупу перебрати, потім промити її і пересипати в чашу мультиварки до решти продуктів.
- Ще раз перемішати інгредієнти в чашу мультиварки, долити води так, щоб вона покрила гречку.
- При закритій кришці і відкритому клапані мультиварки готувати страву в режимі «Гречка», «Крупа» або «Плов» 40 хвилин.
- За 10-15 хвилин до звукового сигналу додати сіль і перець за смаком.
Тепер ви знаєте, як готувати курячу печінку в мультиварці. Приємного апетиту!
Куряча печінка в мультиварці готується без зайвих клопотів і кулінарних процесів. Якщо на сковороді її потрібно обсмажувати окремо, то в цьому випадку можна відразу ж готувати всі інгредієнти в одному посуді. Досвідченому кулінару навряд чи потрібно пояснювати, як приготувати курячу печінку в мультиварці, а ось початківцям знадобляться наступні нотатки:
- Щоб зберегти всі смакові якості курячої печінки, розморожувати її слід дуже дбайливо. Краще всього на добу помістити її в холодильник і лише потім приступати до приготування. Розморожування у воді або в мікрохвильовій печі зіпсує смак;
- Особливо ніжною куряча печінка в мультиварці виходить, якщо замість рослинного масла для смаження використовувати вершкове;
- Додавати приправи до курячої печінки, у тому числі сіль і мелений перець, рекомендується в кінці приготування, щоб вони не порушили структуру субпродукту, і він зберіг свою пружність;
- Обов’язково ретельно промийте курячу печінку, перед тим як готувати те або інше блюдо. Також переконайтеся, що на ній не лишилося зелених плям, жовчі і плівок – все це може зіпсувати смак і консистенцію страви.