Куряча печінка тушкована з кабачками в мультиварці
Кабачки під час приготування тушкованою курячої печінки в мультиварці вберуть смак і аромат м’яса, стануть дуже м’якими і ніжними. Найкраще взяти молоді кабачки, тоді і чистити їх не доведеться, і страва вийде більш соковитим. Вершки підійдуть і з мінімальним відсотком жирності. Із зазначеною кількістю вершків багато соусу не вийде – всі вони вберуться в печінку і овочі. Якщо хочеться, щоб страва була з підливою, слід додати трохи води.
Інгредієнти:
- 600 г курячої печінки;
- 1 цибулина;
- 400 мл вершків;
- 1 кабачок;
- 1 лавровий листочок;
- ½ Ч. л. духмяного перцю;
- Рослинна олія;
- Сіль, перець.
Спосіб приготування:
- Курячу печінку промити під проточною водою, видалити плівки і зайвий жир.
- Кожен шматочок печінки розрізати на дві частини, промакнуть паперовими рушниками.
- Ріпчасту цибулю нарізати півкільцями, кабачки – брусочками середнього розміру.
- Включити мультиварку в режимі «Смаження», змастити чашу рослинним маслом і трохи його прогріти.
- Викласти в каструлю шматочки курячої печінки і обсмажувати 15 хвилин, періодично помішуючи.
- Додати до печінки цибулю і кабачки, а також запашний перець і лавровий лист, перемішати.
- Залити всі інгредієнти вершками, готувати в режимі «Гасіння» 1 год.
- За 15 хвилин до сигналу посолити і поперчити страву за смаком.